Δικαίωση για την οικογένεια του δολοφονημένου Κρητικού – Ανοίγει ο δρόμος για την επιμέλεια της μικρής Μαρίας

Δικαίωση στη μνήμη του Αντώνη Χριστοφάκη αποτέλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Ίνσπρουγκ στην Αυστρία όπου εκδικάστηκε χτες η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του

Ο δράστης και εραστής της συζύγου του Χριστοφάκη καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ η σύζυγος σε κάθειρξη 15 ετών για τη συμμετοχή της στο φόνο του άνδρα της.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη καθώς και οι 8 ένορκοι του δικαστηρίου δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι με αυτό τον τρόπο θέλησε να προστατεύσει τη σύζυγο και τη μικρή Μαρία κόρη από τη βία που ασκούσε πάνω τους το θύμα.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείο ο συνήγορος της οικογένειας Νίκος Δαφνομήλης το δικαστήριο συγκλονίστηκε από τις συνθήκες του άγριου φονικού.

“Ο τρόπος που ο δράστης θέλησε να ξεφορτωθεί το θύμα προκάλεσε αίσθηση αφού προσπάθησε να πετάξει το άψυχο σώμα του σε μια βαθιά χαράδρα με κίνδυνο και της δικής του ζωής. Αν τα κατάφερνε τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί το άψυχο σώμα του θύματος που βρέθηκε τελικά από σύμπτωση και όλα πήραν το δρόμο τους” ανέφερε ο κ. Δαφνομήλης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος ένα μικρό κορίτσι έμεινε χωρίς πατέρα αλλά και χωρίς μητέρα ενώ έχει ανοίξει ο δρόμος ώστε η οικογένεια να αναλάβει την επιμέλεια της μικρής Μαρίας για να συνεχίσει ζωή της στην Κρήτη.

 

Creatalive.gr