Δεν τους έβαλαν στο αεροπλάνο για Κρήτη

Επιβάτες που είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και είχαν ήδη μπει στο αεροπλάνο, σε πτήση της εταιρίας Monarch από το αεροδρόμιο του Μπέρμινγχαμ προς την Κρήτη, αναγκάστηκαν να βγάλουν εκτός οι υπεύθυνοι ασφαλείας της εταιρίας.

Πρόκειται για δύο άτομα που ήταν επιβάτες της πτήσης ΖΒ914, όπως αναφέρει η εφημερίδα Birmingham Mail, που επικαλείται μάλιστα αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είπε ότι… «Έβγαλαν έξω μία μεθυσμένη γυναίκα. Αυτή αντέδρασε άσχημα, αλλά όταν της είπαν ότι ήδη έβγαλαν τις βαλίτσες της, συμφώνησε και βγήκε έξω».

Από πλευράς της, η εταιρία Monarch αναφέρει ότι δύο άτομα απομακρύνθηκαν από την πτήση.

Σε επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι… «Επιβεβαιώνουμε ότι δύο πελάτες μας δεν ταξίδεψαν με την πτήση ΖΒ914 , από το Μπέρμινγχαμ με προορισμό το Ηράκλειο στις 11 Ιουλίου, λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει πριν την επιβίβαση. Όπως ρητά αναφέρει ο νόμος, κανείς επιβάτης δεν πρέπει να είναι μεθυσμένος. Είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον κανονισμό. Η εταιρία δεν επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ πριν ή κατά τη διάρκεια των πτήσεών της κι έτσι οι συγκεκριμένοι επιβάτες βγήκαν από την πτήση, που αναχώρησε με μία ώρα καθυστέρηση. Η ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και του αεροσκάφους είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας».

Parakritika.gr