Έκαναν ολιγόωρη κατάληψη στο σχολείο τους! Τι συνέβη και τοποθετήθηκε αλβανική σημαία δίπλα σε… ανάποδη ελληνική

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν, με απόφαση του 15μελούς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, μία κατάληψη που τελείωσε περίπου στις 10.

Μαθητές και γονείς φέρονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της, τοποθετήθηκε προσβλητικά, όπως λένε, δίπλα στην αλβανική και μάλιστα ανάποδα, ενώ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο προαύλιος χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα.

Σύμφωνα πάντως με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Β’ θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Στέλιο Ζερβάκη, ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότης Χανίων ζήτησε την παραχώρηση αίθουσας, προκειμένου να γίνονται το σαββατοκύριακο να γίνονται μαθήματα στα παιδιά Αλβανών 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν ξέρουν να μιλούν αλβανικά.

Όσο για τη σημαία, ο κ. Ζερβάκης αναφέρει ότι η ελληνική δεν κατέβηκε από τον ιστό της, αλλά μπήκε μία δεύτερη, καθώς στο σχολείο βρέθηκαν και άνθρωποι του αλβανικού προξενείου, ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Από πλευράς τους, οι γονείς αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως δεν είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε στο σχολείο, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως ευθαρσής και προσβλητική.

Να σημειωθεί ότι το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα «Εθνικός Μαχητής», απ’ όπου και η φωτογραφία.