Κατέρρευσε η γέφυρα στο Κακοδίκι! (βίντεο)

Η αδιαφορία, το πέρασμα του χρόνου και τα έντονα καιρικά φαινομένων φαίνεται πως οδήγησαν στο να καταρρεύσει το ιστορικό πέτρινο γεφυράκι στο Κακοδίκι Σελίνου, που χρονολογείται από εποχής Κρητικής Πολιτείας.

Από το 2010 είχαν επισημανθεί τα προβλήματα της γέφυρας, και μάλιστα ο τότε βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, σε ερώτησή του στη Βουλή, ρωτούσε τον τότε Υπουργό Πολιτισμού αν ήταν ήταν στις προθέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει σε ενέργειες για την επείγουσα υποστήριξη / υποστύλωση της ιστορικής γέφυρας και την έγκριση χρηματοδότησης για την εκπόνηση ειδικής μελέτης στήριξης του μνημείου.

Τελικά, το γεφυράκι κατέρρευσε! Είναι χαρακτηριστικό πως η Διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων το είχε χαρακτηρίσει το 2005 ως διατηρητέο μνημείο της περιοχής.

Όπως σημειώνει σε σχετικό βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο η κα Δέσποινα Τζιάκη… «Δε γνωρίζουμε ακριβώς πότε έγινε η κατάρρευση της γέφυρας… υπολογίζουμε τις πρώτες μέρες του 2018, οι πρώτες πληροφορίες ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2018. Είχε χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο αλλά… τελικά αν απλά χαρακτηρίζεις ένα μνημείο ιστορικό και μετά το αφήνεις στη μοίρα του το αποτέλεσμα της αδιαφορίας είναι αυτό που βλέπουμε… δυστυχώς!! Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια ήταν φανερό ότι η κατάστασή της ήταν επικίνδυνη και χρειαζόταν επισκευή!»