Χανιά: Θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025 το έργο δημοτικής Αγοράς;

Δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2025 το έργο ανακατασκευής της δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Παράταση 16 μηνών χορήγησε η δημοτική επιτροπή του Δήμου Χανίων, στον ανάδοχο ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, με το έργο προέκυψαν θέματα με τις δύο εφορείες ως προς τον τρόπο παρέμβασης αλλά και αναστάτωση με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του αναδόχου. «Αυτά ξεπεράστηκαν και μετά από όλα αυτά υπάρχουν δεσμεύσεις ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα. Παρόλα αυτά έχει εξαντληθεί το χρονικό όριο της περαίωσης» τόνισε.

Άλλωστε όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, το έργο μπαίνει σε απόλυτη προτεραιότητα σύμφωνα με όσα τον διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε συνάντηση στα γραφεία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ που είναι ο νέος ανάδοχος μετά την εξαγορά της «Τομές». Τις θετικές εξελίξεις έκανε γνωστές με δήλωσή του ο Παναγιώτης Σημανδηράκης την Παρασκευή.

Όπως τόνισε έχουν εξοφληθεί ήδη από την εταιρεία στους υπεργολάβους τα χρωστούμενα και έτσι οι εργασίες ξεκινούν εντατικά

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη και τα δύο βασικά θέματα έχουν ξεπεραστεί:

Το πρώτο αφορούσε την επικαιροποίηση της μελέτης μετά την ανεύρεση τείχους λίγα εκατοστά μόλις κάτω από τα θεμέλια και τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ΚΑΣ, οι οποίες έχουν πλέον παρθεί.

Το δεύτερο αφορούσε την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του αναδόχου, το οποίο πλέον εξομαλύνεται.

Από Δευτέρα αναμένεται και μια σαφέστερη εκτίμηση ως προς τα νέα χρονοδιαγράμματα, με τον κ. Σημανδηράκη πάντως να απαντά σχετικά πως η έμφαση θα δοθεί στην ποιότητα των εργασιών ώστε η ανακατασκευή να είναι αντάξια του μνημείου.

Σε αυτήν την φάση αναμένεται να τοποθετηθεί η νέα στέγη, η οποία είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.