Στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κοντεζάκης

Σήμερα Τετάρτη 10 Μαϊου 2023 ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κοντεζάκης, επισκέφθηκε την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (“Δημόσια Έργα”) στον οδό Σήφακα & Δασκαλογιάννη, στα πλαίσια των ενημερωτικών προεκλογικών επισκέψεων στο σύνολο των υπηρεσιών υποδομών και ανάπτυξης του Νομού Χανίων που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα. 

Τον κ. Κοντεζάκη υποδέχτηκε η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών & Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης κα Δοξάκη Ελένη, η αναπληρώτρια δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χανίων κα Χριστινάκη Χρυσούλα, η προϊσταμένη του τμήματος Δομών & Περιβάλλοντος κα Καλαϊτζάκη Ειρήνη και ο Πολιτικός Μηχανικός της υπηρεσίας κ. Πατρικάκης Στέλιος, παρόντας ήταν και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης κ. Σοφιανός Σπύρος. Αφού έγινε ξενάγηση στα τμήματα της υπηρεσίας, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα τρέχοντα έργα και οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία σχετικά με αποκαταστάσεις δημοσίων κτιρίων, οριοθέτησης ρεμάτων, συντήρησης επαρχιακών οδών, θραύση δοκιμίων σκυροδέματος, ανάλυση ποιότητας υλικών κλπ. Όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας σημειώθηκε από τους υπηρεσιακούς η υποστελέχωση όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, παρόλη την επάνδρωση από την αναπτυξιακή εταιρία της Περιφέρειας Κρήτης ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. με ορισμένου χρόνου εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και η διαχρονική απαίτηση πιστοποίησης του εργαστηρίου δοκιμίων που στεγάζεται στο ισόγειο.

Στη συνέχεια της ημέρας ο κ. Κοντεζάκης Βασίλης παρευρέθηκε, επίσημα προσκεκλημένος με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Αποκορώνου, στην ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, στην ακτή του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort. Την εκδήλωση άνοιξαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) Νίκος Πέτρου, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort Γιώργος Παπαδόπουλος. Συνολικά στην Κρήτη για το 2023 βραβεύτηκαν 139 ακτές και 1 μαρίνα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι 4η στη λίστα με τις Περιφέρειες που συγκεντρώσουν τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις ακτές της, 38 συνολικά.