Πληρώνουν να ξεμπαζώσουν το λιμάνι και δεν τους αφήνει η γραφειοκρατία!

Απίστευτος τραγέλαφος στον Πλατανιά, με τους επιχειρηματίες μέλη του Συλλόγου «Ιάρδανος» να τραβούν τα μαλλιά της κεφαλής τους με αυτά που τραβάνε με τη γραφειοκρατία, που δεν τους επιτρέπει να κάνουν κάτι για τον τόπο τους.

Όπως αναφέρει στο parakritika.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Κοκολοδημητράκης, το λιμανάκι του Πλατανιά μπαζώνεται διαρκώς και μικραίνει το βάθος τους, με συνέπεια να μη μπορούν πλέον πολλά πλοιάρια να μπουν μέσα και να βρίσκουν σε… αβαθή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει προτείνει να γίνει ξεμπάζωμα του λιμανιού και μάλιστα με ίδια έξοδα, ωστόσο όλα σκοντάφτουν στο «τοίχος» της γραφειοκρατίας…

Στο λιμανάκι του Πλατανιά δραστηριοποιούνται αρκετά μικρά τουριστικά πλοία, αλιείς, σχολές κατάδυσης, κλπ. και πλέον το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, παραμονές της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

«Υπάρχουν σαφείς ευθύνες. Το Λιμενικό Ταμείο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την κατάσταση του λιμανιού, αλλά είναι ένα πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας. Σε λίγο καιρό αρχίζει η τουριστική σεζόν. Τι θα πούμε τότε αν κάποιο καραβάκι μείνει στα αβαθή;», σημειώνει ο κ. Κοκολοδημητράκης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπηρεσιών ή την οποιαδήποτε βοήθεια ώστε να προχωρήσει η πρωτοβουλία των επιχειρηματιών για το ξεμπάζωμα του λιμανιού.