Μηνύματα στήριξης του Βασίλη Διγαλάκη από Χανιώτισσες και Χανιώτες

Μια διαφορετική συνάντηση, με σαφές πολιτικό πρόσημο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά. Μια συνάντηση, με καλεσμένο -και όχι “οικοδεσπότη” αυτή τη φορά- τον Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος είχε τη χαρά να ακούσει και να συνομιλήσει με φίλες και φίλους, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον απολογισμό έργου του υποψήφιου Βουλευτή Χανίων της ΝΔ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια καθώς και τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort, στον Πλατανιά. 

Η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά σε μία “ομάδα” φίλων του υποψήφιου Βουλευτή Χανίων της ΝΔ, οι οποίοι, εκτός από τον Βασίλη Διγαλάκη, προσκάλεσαν κι ένα μικρό αριθμό κοντινών τους ανθρώπων, Χανιωτισσών – Χανιωτών, που εκτιμούν ιδιαίτερα τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αξιόλογη ακαδημαϊκή του διαδρομή, για το σημαντικό μεταρρυθμιστικό “αποτύπωμα” που άφησε ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και για τις στοχευμένες παρεμβάσεις του ως βουλευτής για κρίσιμα ζητήματα των Χανίων. 

Στη διάρκεια της συνάντησης και της συζήτησης που ακολούθησε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο διακύβευμα των εκλογών, στην αξιόπιστη πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, καθώς και στη σημασία που έχει η εκπροσώπηση και της εκλογικής περιφέρειας των Χανίων στην επόμενη Βουλή με όρους αξιοκρατίας και μεταρρυθμιστικού έργου.

Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης επισήμανε ότι “από το 2019 ο Βασίλης Διγαλάκης υπηρέτησε τον στόχο του εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης από τις θέσεις του Υφυπουργού Παιδείας, του απλού βουλευτή και του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η προσφορά του και η στήριξη την οποία παρείχε στην Κυβέρνηση ήταν καθοριστικές για την επίτευξη των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό. Γι’ αυτό και τυγχάνει της αμέριστης στήριξης εκ μέρους μου”.

Η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, Έλια Ψυλλάκη μίλησε με θερμά λόγια για το επιστημονικό έργο του Βασίλη Διγαλάκη και κυρίως για το πολύ σημαντικό έργο του στο ακαδημαϊκό Ίδρυμα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρύτανης την περίοδο 2013-2017.

Το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Μανώλης Γκαζής αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Βασίλη Διγαλάκη, τον οποίο -όπως είπε- στηρίζει ολόθερμα και μνημόνευσε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι. “Η ευτυχία έρχεται όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις βρίσκονται σε αρμονία. Εκεί ξεχωρίζει ο Βασίλης Διγαλάκης”, σημείωσε ο Μανώλης Γκαζής.

Ο επιχειρηματίας, πρώην αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστος Μυλωνάκης αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις του Βασίλη Διγαλάκη για τη βελτίωση της χωρητικότητας του Αεροδρομίου Χανίων και στις πρωτοβουλίες του για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και πρόσθεσε πως στηρίζει ολόθερμα την υποψηφιότητά του.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Αποκορώνου της ΝΔ Μανώλης Φουντουλάκης πήρε τον λόγο κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Βασίλη Διγαλάκη.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πολιτικός αναλυτής και σκηνοθέτης Γιάννης Κουτσομύτης, ο οποίος τόνισε ότι “είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία, στην επόμενη Βουλή, πολιτικών που έχουν αποδείξει με το έργο και τις δράσεις τους την προσήλωσή τους στον στόχο του δομικού και θεσμικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο Βασίλης Διγαλάκης απέδειξε ότι είναι ένας πολιτικός με όραμα και συνέπεια. Τόσο στη θητεία του στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης προώθησε κι εφάρμοσε ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο”.