Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου: “Απαιτούμε μουσείο στις πηγές Πλατάνου”

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Αποκόρωνα, Νικήτας Μελισσάκης και Σταύρος Ζώης. Αναφέρουν:

“Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα των Αρμένων, μεταξύ αυτών και για τις πηγές του Πλατάνου. Εκεί όπου ο ιστορικός πλάτανος δίπλα στις πηγές, υπήρξε τον δέκατο ένατο αιώνα επαναστατικό κέντρο της σκλαβωμένης Κρήτης.
Σε συγκέντρωση του χωριού με ιστορικούς και αρχαιολόγους προτάθηκε η δημιουργία μουσείου σε αυτόν τον ιστορικό τόπο.

Αντί αυτού ο δήμαρχος κ. Κουκιανάκης προγραμματίζει ένα ιμιτασιόν μουσείο σε ένα γραφείο. Και δεν φτάνει αυτό, αφού με αυτήν την ενέργεια, χειροτερεύει αντί να βελτιώνει την εύρυθμη λειτουργία του <βοήθεια στο σπίτι> που τόσα προσφέρει σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πρόνοιας. (Σχετικά με την απειλή που κυκλοφορεί, ότι μην μιλάτε γιατί θα κλείσει τελείως και θα πάει άλλου: έλεος!!!).

Απαιτούμε την δημιουργία μουσείου στον χώρο που διαδραματίστηκαν τα ιστορικά γεγονότα και το κόστος της απαλλοτρίωσης να βαρύνει το κράτος από τα λεφτά των φόρων μας. Να παρθεί πολιτική απόφαση με φαστ τρακ διαδικασία όπως γίνεται για τους επενδυτές.
Απαιτούμε αναβαθμισμένη υγεία πρόνοια.”