“Απομεινάρια Οραμάτων” – Φωτογραφική έκθεση του Σοφοκλή Καλυκάκη

Στις 17 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 τα εγκαίνια

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του μέλους της, Σοφοκλή Καλυκάκη, με τίτλο “Απομεινάρια Οραμάτων”, στην Αίθουσα Τέχνης, στον ημιώροφο της Δουκός Μποφώρ 20.

Απομεινάρια.

Μύθοι  και ιστορίες κρύβονται πίσω τους. Ιστορίες που την αλήθεια τους γνωρίζουν μόνο αυτοί που τις έζησαν.

Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις και να πλάσουμε ιστορίες με τη δική μας φαντασία, δημιουργώντας τη δική μας αλήθεια.

Πόση γοητεία άραγε κρύβουν;

Ο Σοφοκλής Καλυκάκης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και εργάζεται σε βιομηχανία Τσιμέντου τα τελευταία 15 χρόνια.

Η καταγωγή του από τη Σητεία της Κρήτης, “τη χώρα του Ερωτόκριτου”, του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα για να ξεκινήσει την επαφή του με τη φωτογραφία το 2018, παρακολουθώντας μαθήματα στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (ΕΦΕΗ). Έκτοτε, ως μέλος της, συμμετέχει  στις ομαδικές εκθέσεις του σωματείου.

Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς ενώ μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά φωτογραφίας.

Αφορμή για την δημιουργία του project “Απομεινάρια Οραμάτων” αποτέλεσε τόσο η επαγγελματική ενασχόληση του δημιουργού με το χώρο των κατασκευών, όσο και η ανάγκη του να αποτυπωθεί το κομμάτι της ανθρώπινης παρέμβασης στον χώρο, μέσα από ημιτελείς κατασκευές από τα δομικά υλικά του σκυροδέματος και του τσιμέντου.

Μέσω αυτής της σειράς φωτογραφιών, ο δημιουργός εκφράζει την σκέψη του και επικοινωνεί την οπτική του. Αντιπαραθέτοντας το κομμάτι της φύσης και την παρουσία της ανθρώπινης παρέμβασης, δημιουργούνται αντιθέσεις μεταξύ ημιτελούς πραγματικότητας και ανθρώπινης φαντασίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στις 08:00 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2024 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 06:30 μ.μ. – 09:30 μ.μ., στον ημιώροφο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πληροφορίες σχετικά με τις Εκθέσεις

Εγκαίνια έκθεσης

17 Μαΐου 2024, ώρα 20:00.

Διάρκεια & Ώρες επίσκεψης των Εκθέσεων

Διάρκεια  : 13 Μαΐου – 03 Ιουνίου 2024

Ημέρες    : Δευτέρες & Τετάρτες

Ώρες        : Από τις 06:30 μ.μ. έως τις 09:30 μ.μ.

Χώρος Παρουσίασης & Έκθεσης

Ημιώροφος

της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου

Δουκός Μποφώρ 20, 71202 Ηράκλειο

[Web: https://www.efecrete.gr/ ]