Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Renju στην Αλμυρίδα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, διοργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Renju και Gomoku ανά δύο έτη, μετά την διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων των χωρών που συμμετέχουν.

Για τη διοργάνωση υποψήφιες χώρες ήταν η Ρωσία, Εσθονία, Ελλάδα και άλλες. Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Renju έχει λίγους μήνες ζωής, η Διεθνής Ομοσπονδία ψήφισε ομόφωνα ώστε η διοργάνωση να αναληφθεί από την Ελλάδα.

Από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου 2017 θα διαγωνιστούν περί τους εκατό από τους πλέον δεινούς παίκτες από όλη την Ευρώπη.Οι αγώνες θα διεξαχθούν  στην Αλμυρίδα Αποκoρώνου Χανίων.

Επίσης οι αθλητές με τους συνοδούς τους θα ξεναγηθούν σε διάφορα μέρη των Χανιών στις 4/5/2017 ώστε να γνωρίσουν και τον τόπο μας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

28/4/2017                 18:00 Άφιξη αθλητών- Τελετή Έναρξης
29/4-2/5/17              Αγώνες Renju
3/5/17                       18:00 Τελετή λήξης
4/5/17                       Εκδρομή- Ξενάγηση Αθλητών
5/5/17                       Αναχώρηση αθλητών

Τι είναι το Renju
Το παιχνίδι Renju είναι περίπου 4000 ετών με καταγωγή από την Κίνα,αλλά βελτιώθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία. Το Renju αναπτύσσει αποδεδειγμένα δεξιότητες όπως η γρήγορη σκέψη,οπτική λειτουργική και μακροπρόθεσμη μνήμη, καθώς και ως τέτοιο απαιτεί ικανότητες όπως αφοσίωση, επιμονή, υπομονή επιμονή αυτοέλεγχο και θέληση για την νίκη.

Τι είναι ελκυστικό στο παιχνίδι Renju
Πρώτα απ΄όλα έχει σχετικά απλούς κανόνες. Το να μάθετε πως να κάνετε κινήσεις στο Renju  είναι πολύ πιο εύκολο από ότι σε άλλα παιχνίδια λογικής. Δεν χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και έτσι επιτρέπει να κερδίσει την καρδιά των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Εμβαθύνοντας στο Renju
Σταδιακά μαθαίνοντας σε βάθος το Renju μπορεί να δει κανείς την πολυπλοκότητα αυτού του παιχνιδιού που δεν είναι κατώτερη από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι λογικής. Άμεση αλλαγή πολλαπλών καταστάσεων, προσεκτικά σχεδιασμένες επιθέσεις, απρόσμενες και όμορφες κινήσεις άμυνας.

Το Renju στην Ελλάδα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Renju είναι ακόμα αρκετά νέα. Πριν περίπου ένα χρόνο παιδιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη  ξεκίνησαν να ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι παζλ. Οι τάξεις μας λειτουργούν κάθε Σάββατο στα Χανιά στο κεντρικό στάδιο στην αίθουσα σκάκι στις 12:30 και κάθε Κυριακή στις 17:00 στην Πλάκα Αποκορώνου στο παλιό δημοτικό σχολείο τα μαθήματα είναι δωρεάν.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Τηλ./Φαξ 28250 32119 , 6970850582
greecerenjufederation@gmail.com
www.greecerenju.com