ΒΙΝΤΕΟ: Π. Πολάκης – Κάνουμε πράγματα στην υγεία που άλλοι δεν τόλμησαν να κάνουν

Με αυτή τη φράση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ξακαθάρισε πως όσο και αν θέλουν κάποια κέντρα εξουσίας, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει και θα ολοκληρώσει το έργο της. Για μία ακόμη φορά επιτέθηκε φραστικά στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως θέλει να ταπεινώσει την κυβέρνηση και την Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί η κυβέρνηση όλα αυτά τα νέα επώδυνα μέτρα που θέλουν ορισμένοι να περάσουν, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους της και η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Πολάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Μεγάλο Αρσενάλι, με θέμα “Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο τι παρέλαβε με τον Ανδρέα Ξανθό στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στο τι κατάφερε μέσα σε αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε όλους εκείνους που επιθυμούν την επαναφορά του… παλαιού συστήματος, τονίζοντας πως αντιδρούν γιατί έχει κοπεί το πάρτι της μίζας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στάθηκε και στο κομμάτι της στελέχωσης, αναφέροντας πως προχωρά με γοργούς ρυθμούς το ζήτημα των προσλήψεων σε όλη τη χώρα και ήδη αρκετοί εργάζονται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές υγείας, όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Πολάκης είχε μία σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους για το θέμα της συνταγοράφησης των καρκινοπαθών και το σάλο που δημιουργήθηκε για την αναφορά του προσδόκιμου επιβίωσης, αλλά και για το ζήτημα με τη δημιουργία του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Πλατανιά.