ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Αλεβιζόπουλου για παράδοση άνευ όρων στους Γερμανούς

Άκρως αποκαλυπτικός ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, αλλά και των μελών της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα προχωρά σε μηνύσεις!

“Όχι μόνο δεν έχει τελειώσει το θέμα, αλλά ακόμη δεν έχει αρχίσει. Κύρια υπεύθυνη για την ανικανότητά της είναι η ίδια η κοινοπραξία. Η συμφωνία που έχει γίνει με το ελληνικό Δημόσιο ήταν απλά υιοθέτηση από την παρούσα κυβέρνηση των όσων συμφώνησαν οι προηγούμενοι, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή. Πρόκειται για ένα απίστευτο παιχνίδι που διαρκώς γελοιοποιείται”, τόνισε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Προέβλεψε δε πως η κοινοπραξία δεν πρόκειται να μπει στα περιφερειακά αεροδρόμια το 2017 και ίσως ούτε το 2018, καθώς δεν είναι έτοιμη, χαρακτηρίζοντας ως “παιδομάζωμα” τις προσλήψεις που γίνονται από εταιρίες που δεν ξέρουν να λειτουργήσουν στο σύνολό τους τα αεροδρόμια, κάτι που, όπως είπε, είναι άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων.

Τα οικονομικά της κοινοπραξίας

Αναφορικά με τα οικονομικά της κοινοπραξίας Fraport-Slentel, ο κ. Αλεβιζόπουλος σημείωσε… “Δεν έχει χρήματα η Fraport και δε μπορεί να πάρει από πουθενά. Προ μηνός, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας είπε πως θέλουν… αλλά οι ελληνικές τράπεζες δε μπορούν να τους δώσουν χρήματα! Δεν το κατάλαβα αυτό! Θέλουν δάνειο από ελληνικές τράπεζες για να πάρουν τα αεροδρόμια των Ελλήνων; Να πάνε σε γερμανικές τράπεζες να ζητήσουν χρήματα. Η ρευστότητά της δεν είναι πάνω από 200 εκ. ευρώ. Πως θα πληρώσει 1,2 δις στη χώρα μας;”.

Μάλιστα, κατέκρινε τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης πως μιλούν διαρκώς για επενδύσεις, ενώ είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται να δώσουν 330 εκ. ευρώ σε 4 χρόνια.

Ποιες είναι οι εταιρίες της κοινοπραξίας

Για την ταυτότητα της κοινοπραξίας Fraport-Slentel μίλησε ο κ. Αλεβιζόπουλος, δηλώνοντας πως του προκαλεί εντύπωση πως συμμετέχει μία off shore εταιρία, με έδρα την Κύπρο, για την οποία έχουν αποφανθεί ορκωτοί λογιστές ότι είναι γεμάτη με ζημίες.

Προχωρά σε μηνύσεις

Ο κ. Αλεβιζόπουλος τόνισε πως θα προχωρήσει σε σειρά μηνυτήριων αναφορών σε βάρος της Fraport, του διοικητή της ΥΠΑ, αλλά και εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα,

  • θα υποβληθεί μήνυση εναντίον της Fraport για απάτη (Εισαγγελία Αθηνών)
  • θα υποβληθεί αναφορά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αρνησιδικία του Συμβουλίου της Επικρατείας
  • θα υποβληθεί αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • θα υποβληθεί μήνυση για παράβαση καθήκοντος στο Διοικητή της ΥΠΑ για υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με τη Fraport

“Στόχος τους είναι η αρπαγή των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό”, ξεκαθάρισε.

“Δεν θέλω καμία σχέση μαζί τους”

Στηλίτευσε μάλιστα τους συναδέλφους του στην ΥΠΑ που δέχθηκαν να εκπαιδεύσουν το ανειδίκευτο προσωπικό της Fraport, έναντι 500 ευρώ το άτομο, όπως είπε.

“Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους”, είπε χαρακτηρισιτκά.

Περί αστικής ευθύνης

Όπως αποκάλυψε, η Fraport δεν θα έχει καμία αστική ή ποινική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς της προσφέρονται τα πάντα.

“Σε Άκτιο και Χανιά έχει αναλάβει την πυρασφάλεια των αεροδρομίων η Πολεμική Αεροπορία για λογαριασμό της Fraport. Έχουν μισθωθεί 500 πυροσβέστες για τα υπόλοιπα αεροδρόμια. Ζητά από την ΥΠΑ να λειτουργεί τα αεροδρόμια… δηλαδή, τι θα κάνει τελικά η Fraport; Μόνο θα κερδίζει; Κρύβουν εντέχνως την όποια αστική ή ποινική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, την οποία επωμίζεται το ελληνικό Κράτος”, κατέληξε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Parakritika.gr