Αποκόρωνας: Με επιτυχία η δράση για τον συμβολικό καθορισμό των Πηγών Αρμένων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μ.Σάββατο 15-4-2023 ο συμβολικός καθαρισμός των Πηγών Αρμένων και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, μετά από πρόσκληση της ‘’Συνέλευσης Αρμένων για τις Πηγές’’. Η συμμετοχή από εθελοντές ήταν αρκετά ικανοποιητική

Πολίτες κάθε ηλικίας με πολύ αγάπη για το περιβάλλον και ευαισθησία για την προστασία του, εργάστηκαν για τον καθαρισμό με προθυμία & κέφι και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Μετά τον καθαρισμό έγινε ξενάγηση σε όλες τις πηγές του χωριού, τόσο σε αυτές που βρίσκονται στο χώρο του Πλατάνου, όσο & σε αυτές που βρίσκονται κοντά στο Ι.Ν.Αγ.Νικολάου.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Αρμενιανοί διηγήθηκαν παλιές ιστορίες και τόνισαν την διαχρονική σπουδαιότητα των πηγών και της αξίας του νερού για τη κοινωνική και οικονομική ζωή του χωριού & της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος η αίσθηση της εγκατάλειψης των αρμοδίων ήταν διάχυτη σε όλους, όπως και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την προστασία & ανάδειξη όλων των πηγών και του μοναδικού σε κάλλος φυσικού περιβάλλοντος καθώς και την διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του χωριού.