Αποκόρωνας: Κυβερνητικό κλιμάκιο επιθεώρησε τον βιολογικό στη Γεωργιούπολη

Χθες Παρασκευή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για έργα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Γιώργος Ζερβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η προϊστάμενη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισκέφθηκαν το εκτελούμενο έργο του βιολογικού καθαρισμού Αποκορώνου.

Η πράξη υλοποιείται σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του Βόρειου Άξονα της Κρήτης της ΠΕ Χανίων, αλλά και σε περιοχή φυσικού κάλους (λίμνη Κουρνά και υγροβιότοπος Γεωργιούπολης). Αφορά στη συλλογή των αστικών υγρών λυμάτων από τους οικισμούς Γεωργιούπολη, Καβρός, Βρύσες, Μουρί- Κάβαλλος και την παραλιακή τουριστική ζώνη του κόλπου Αλμυρού.

Τα υγρά λύματα θα οδηγούνται μέσω του δικτύου αγωγών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και κατόπιν τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται στη θαλάσσια περιοχή. Η επιλεγείσα μέθοδος επεξεργασίας είναι της ενεργού ιλύος με ταυτόχρονη νιτροποίηση/απονιτροποίηση. Το έργο υλοποιείται από τη Δ/ση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης μέσω προγραμματικής σύμβασης.