Αλ.Μαρκογιαννάκης: Μετά από δεκαετίες γεμάτες λόγια και σχέδια, ο ΒΟΑΚ επιτέλους υλοποιείται

Την ικανοποίησή του για τον ταχύ ρυθμό ολοκλήρωσης των ενεργειών για την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ εξέφρασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, τοποθετούμενος κατά τη χθεσινή  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με μοναδικό θέμα την έκφραση γνώμης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της παράκαμψης Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ.

«Κάθε φορά που στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητάμε ένα ακόμη βήμα προόδου στην υπόθεση του ΒΟΑΚ είναι μια σημαντική στιγμή για το αναπτυξιακό μέλλον της Κρήτης. Και τώρα τελευταία καλούμαστε όλο και συχνότερα για αυτό τον σκοπό, γεγονός που αποδεικνύει την ταχεία πρόοδο των διαδικασιών και την αξιοπιστία της κυβερνητικής δέσμευσης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για τη σημασία τήρησης του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας ότι οι συγκοινωνιακές ανάγκες της Κρήτης υπερβαίνουν ήδη κατά πολύ τις υποδομές της. «Η φετινή πολύ καλή τουριστική χρονιά θύμισε σε όλους μας τα όρια εξυπηρέτησης και ασφάλειας στους δρόμους του νησιού. Τα επόμενα χρόνια και ειδικά με την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου περιμένουμε πολλαπλασιασμό των επισκεπτών και επομένως όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα. Η ανάπτυξη είναι ένα στοίχημα που κερδίζεται από εκείνους που είναι έτοιμοι, όχι από όσους αμελούν. Ο ΒΟΑΚ είναι το απαραίτητο βήμα για την αναβάθμιση της Κρήτης, για την πρόοδο και την ασφάλεια των Κρητικών. Τώρα, μετά από δεκαετίες γεμάτες λόγια και σχέδια, περάσαμε επιτέλους στο έργο. Είναι κρίσιμο να διατηρήσουμε αυτούς τους εντατικούς ρυθμούς, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα στα χαμένα χρόνια», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.