Ό,τι άφησε πίσω της η φωτιά σε σούπερ μάρκετ στο Ρέθυμνο – Εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες για τα αίτια

Μπροστά σε έναν δύσκολο γρίφο είναι οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς ένα σούπερ μάρκετ στην παραλιακή του Ρεθύμνου και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε παρακείμενες επιχειρήσεις 

Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 05.29 τα ξημερώματα. Ήδη, το κατάστημα στην αρχή της παραλιακής (από την πλευρά της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη) είχε τυλιχθεί στις φλόγες, οι οποίες επεκτείνονταν αριστερά και δεξιά και απειλούσαν τις πολυκατοικίες ακριβώς από πάνω. Έτσι, το πρώτο μέλημα των πυροσβεστών και των αστυνομικών και λιμενικών που βρέθηκαν στο σημείο, ήταν να γίνει άμεση εκκένωση των κατοικιών, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι φλόγες κατέστρεψαν όλο το εξωτερικό τμήμα του καταστήματος, ενώ πολύ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το εσωτερικό. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα της διπλανής επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων, καθώς και τμήμα της επίσης διπλανής επιχείρησης εστίασης. Ζημιές προκλήθηκαν και σε κατοικία πάνω από το φλεγόμενο κατάστημα.

Οι πυροσβέστες συλλέγουν τα στοιχεία και το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει και δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, είτε να προκλήθηκε η πυρκαγιά κάποιο βραχυκύκλωμα, είτε να πρόκειται για εμπρησμό. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, λαμβάνονται καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο πρέπει οι αρμόδιοι αξιωματικοί να παρακολουθήσουν με πολλή προσοχή, ώστε να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα.

goodnet.gr