Ψηφιακή κάρτα ακρίβειας: Έρχεται νέα ενίσχυση ύψους 200 ευρώ

Η ψηφιακή κάρτα ακρίβειας αναμένεται να αντικαταστήσει την «επιταγή ακριβείας» ύψους 200 ευρώ που είχε δοθεί το Πάσχα και θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Fuel Pass

Την έκδοση μιας ψηφιακής κάρτας ακρίβειας, μιας άυλης κάρτας που θα αφορά αποκλειστικά  αγορές σε σούπερ μάρκετ, φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση.

Το ποσό που αναμένεται να φτάνει περίπου τα 200 ευρώ, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαμορφωθεί μέχρι τη λήψη των αποφάσεων, θα αφορά αγορές για τρόφιμα ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο αλλά θα αφορά ευάλωτους δικαιούχους.

Η ψηφιακή κάρτα ακρίβειας αναμένεται να αντικαταστήσει την «επιταγή ακριβείας» ύψους 200 ευρώ που είχε δοθεί το Πάσχα και θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Fuel Pass. Κρίσιμο στοιχείο για τα ευάλωτα νοικοκυριά είναι η διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξίων στα ακίνητα που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί δικαιούχοι να χάσουν επιδόματα, όπως το επίδομα Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΚΕΑ) ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα για τα νοικοκυριά.