Τριγμούς στον Αποκόρωνα φέρνει η απόφαση για την εκμετάλλευση της Παραλίας από Γεωργιούπολη μέχρι επισκοπή

Αντιδράσεις από πλευράς του Δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπου Κουκιανάκη προκαλεί η δημοσίευση της ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, καθώς μέσα στις περιοχές όπου απαγορεύεται η εκμετάλλευση για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων είναι ο κόλπος του Αλμυρού, δηλαδή η μεγάλη παραλία από τη Γεωργιούπολη έως την Επισκοπή, με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μάλιστα, στην ΚΥΑ ουσιαστικά δίδεται και το «πράσινο» φως του Χανιώτη υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος είναι αδύνατον να μη γνώριζε για ποια περιοχή πρόκειται, όταν υπέγραφε την απόφαση ο υφιστάμενός του Σωκράτης Φάμελλος.

Παραλογισμός και κάτι παραπάνω από τα συναρμόδια υπουργεία, αφού η συγκεκριμένη ΚΥΑ ουσιαστικά ξεκαθαρίζει πως τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους, κινδυνεύοντας με βαριά πρόστιμα, ενώ στερεί μία σημαντική πηγή εσόδων από το Δήμο Αποκορώνου.

Ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης θα αποστείλει σχετικό έγγραφο στο οποίο θα εκφράζει τη διαμαρτυρία του, ενώ σε σχετικές του δηλώσεις αναφέρει ότι:

«Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να καταστήσει τον Αποκόρωνα ως τόπο πρώτου προορισμού, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να αυξήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των παραλιών του, την ναυαγοσωστική κάλυψη και την ποιότητα των νερών.

Στο Δήμο Αποκορώνου  τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάνω από 40% οι Γαλάζιες σημαίες, ενώ από τις 7 Γαλάζιες σημαίες που είχαν δοθεί το 2016 φέτος δόθηκαν 10.

Είναι η επισφράγιση της προσπάθειας που καταβάλλουμε.

Παρ’ όλα αυτά η νέα ΚΥΑ και φέτος έρχεται να αφαιρέσει πόρους από το Δήμο, αφού δεν του δίνει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του αιγιαλού.

Ο Δήμος Αποκορώνου ξοδεύει πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ για τις παραλίες, χωρίς να έχει το δικαίωμα να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. 

Θα διαμαρτυρηθούμε εντονότατα και προσδοκούμε οι ιθύνοντες να δουν το θέμα διαφορετικά.»