Το Πανεπιστήμιο Των Ορέων στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων

Το Πανεπιστήμιο Των Ορέων πραγματοποίησε στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων, στα χωριά Καλύβες και Εμπρόσνερος την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τις ως κατωτέρω δράσεις:

  • Ανοιξιάτικη Σπορά λιναριού και Αλληλοδιδασκαλία με την συμμετοχή 200 μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, του 15ου Δημοτικού σχολείου Χανίων και του Δημοτικού σχολείου Εμπρόσνερου.
  • Πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις σε 100 κατοίκους του χωριού Εμπρόσνερος, από καθηγητές ιατρικής και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Καφενείο Των Ορέων, οι εθελοντές του ΠτΟ, συναντήθηκαν με τους άντρες και τις γυναίκες της περιοχής συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς επίσης έδειξαν και κατέγραψαν μαρτυρίες υφαντριών και υφαντά της περιοχής.

«Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη, έκδηλη στα πρόσωπα και στις συμπεριφορές των αποκλεισμένων στα ορεινά, κατοίκων της Κρήτης, γεμίζει τις ψυχές όλων μας με δύναμη, για την συνέχιση του έργου του Πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Εμπρόσνερου κ. Ι. Γιανναράκη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπρόσνερου κ. Γ. Μοχλάκη, όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του χωριού, για την εξαίρετη φιλοξενία και την γενναιοδωρία τους».