Κουκιανάκης: Η κοινωνία της Κάϊνας θα εκραγεί λόγω του παράνομου κυνοκομείου – Η ιδιοκτήτρια δεν συνεργάζεται μαζί μας.

Το κλείσιμο του παράνομου κυνοκομείου στην Κάινα Αποκορώνου ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα εφετών, κ. Μπόσιο, ο Δήμος Αποκορώνου. Μάλιστα ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι ο Δήμος είναι πρόθυμος να αναλάβει τη διαχείριση του κυνοκομείου για ένα διάστημα 3 – 4 μηνών μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα ζώα από τον συγκεκριμένο χώρο.

Ο κ. Κουκιανάκης, συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Τερεζάκη και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Νικολούδη επέστησε στον αντιεισαγγελέα τον κίνδυνο για επιδημία από τη συνεχιζόμενη λειτουργία του κυνο-ομείου καθώς όπως τόνισε  πρόσφατες αιμοληψίες από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής στον συγκεκριμένο χώρο έδειξαν ότι 5 σκυλιά πάσχουν από λεϊσμανίαση και άλλα 15 έχουν τα συμπτώματα της αρρώστιας.

«ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ»

«Ζήτησα από τον αντιεισαγγελέα εφετών με διαταγή του να ορίσει τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την παύση λειτουργίας του κυνοκομείου και τη διαχείριση των ζώων να αναλάβει ο Δήμος» είπε ο κ. Κουκιανάκης σε δήλωσή του.

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνει η διαχείριση του κυνοκομείου από τον Δήμο ο κ. Κουκιανάκης απάντησε σε ένα τρίμηνο είναι δυνατό το κλείσιμό του. «Αρχικά δεν θα μπουν άλλα ζώα, θα συνεργαστούμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις -από τις οποίες έχουμε πάρει εύσημα καθώς είμαστε από τους λίγους Δημους που τηρούμε τη νομοθεσία για να προχωρήσουμε στην υιοθεσία ζώων και στη στείρωσή τους».

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος η συνεχιζόμενη λειτουργία του κυνοκομείου έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο χωριό της Κάινας.

Η περιοχή έχει υποστεί μια περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί, το πρόβλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ζητήσαμε από την ιδιοκτήτρια να συνεργαστεί μαζί μας αυτή όμως δεν δείχνει καμία διάθεση. Σημειωτέον ότι το κυνοκομείο επιθυμούν και οι φιλοζωικές οργανώσεις του Νομού να κλείσει. Εχουμε όλη τη διάθεση προκειμένου να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις, αφού μας νομιμοποιήσει ο εισαγγελέας καθώς δεν μπορούμε να μπούμε σε έναν περιφραγμένο, ιδιωτικό χώρο» κατέληξε ο δήμαρχος Αποκορώνου.