Το Εργατικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς αντιδρούν στην ολοκλήρωση του business plan 2022-2025 από πλευράς διοίκησης της τράπεζας, ένα πλάνο το οποίο περιλαμβάνει συρρίκνωση, μειώσεις καταστημάτων, μειώσεις εργαζομένων και εθελούσιες εξόδους.

Με αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης που στοχοποιούν εκατοντάδες συναδέλφους προκειμένου να τους οδηγήσουν σε εθελούσια έξοδο – ανεργία.

Ήδη σε πολλά καταστήματα του δικτύου έχουν αφαιρεθεί όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες από τους συναδέλφους.

Εργαζόμενοι κάθονται σε μια καρέκλα και «κοιτάζουν το κενό».

Στο «όνομα» του… ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της, η Τράπεζα Πειραιώς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πρόσβασης και ομαλής εξυπηρέτησης σημαντικών κομματιών της πελατείας και των τοπικών κοινωνιών από τη μία και από την άλλη, εντατικοποίηση της εργασίας, μετά τη συστηματική συρρίκνωση και απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο και καταξιωμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Τα «καταστήματα του μέλλοντος» που οραματίζεται η Τράπεζα Πειραιώς έφεραν… λουκέτα σε υποκαταστήματα και μειώσεις προσωπικού σε πρώτη φάση στην περιφέρεια, ενώ έπεται συνέχεια στο προσωπικό των μεγάλων πόλεων.

Οι συνάδελφοι στην Τράπεζα Πειραιώς διεκδικούν την μη υλοποίηση του σχεδίου της διοίκησης για συρρίκνωση, την εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία της απασχόλησης, συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας με προοπτικές για κάθε εργαζόμενο, ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το Ε.Κ.Χανίων στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Πειραιώς και είναι δίπλα τους και απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης και στα εκβιαστικά διλήμματα μέσω των οποίων επιχειρούν να εμφανίσουν ως μονόδρομο την “εθελουσία” έξοδο εκατοντάδων συναδέλφων.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνάδελφοί μας στην Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας!».