«Συμφωνία με δανειστές και νέα μέτρα»

Συμφωνία με τους δανειστές, αλλά με την επιβολή νέων μέτρων τον Ιούνιο και μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα το φθινόπωρο κατά απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων, προέβλεψε χθες το βράδυ από τα Χανιά ο πρώην γενικός γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης που μαζί με κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ πραγματοποίησε ομιλία στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη. Παράλληλα, ο κ. Καζάκης υποστήριξε για μια ακόμη φορά τη θέση του για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

«Οπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει, δεν την αφήνουν να προχωρήσει σε εθνικό νόμισμα. Εθνικό νόμισμα μπορεί να υπάρξει μόνο με την επιβολή του ελληνικού λαού. Μέχρι τις 28 Μαΐου φτάνουν τα ταμειακά διαθέσιμα μετά δεν υπάρχει τίποτα για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και δάνεια. Το πιθανότερο είναι οι Ευρωπαίοι να δώσουν τα χρήματα, αλλά μετά από αντίστοιχα μέτρα που θα παρθούν. Ή εάν είχε το τσαγανό αυτή η κυβέρνηση θα τους “έστελνε από εκεί που ήρθαν” και τότε θα μπαίναμε στο εθνικό νόμισμα και θα βλέπαμε “Θεού πρόσωπο”» ανέφερε ο κ. Καζάκης και πρόσθεσε:

«Το μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει καταλάβει το αδιέξοδο. Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους δανειστές. Και νομίζω ότι η κυβέρνηση μας προετοιμάζει γι’ αυτό με όλες αυτές τις δικαιολογίες που ακούγονται από τα στελέχη της πως «παρά τις προσπάθειες, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα». Στο μόνο το οποίο εξαντλείται η πολιτική της -και γι’ αυτό έχει πάρει το ok από τους δανειστές- είναι να φτιάξει προς το παρόν κομματικό στρατό. Πιστεύω ότι μέσα στο Φθινόπωρο και προς το τέλος του χρόνου θα γίνουν μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα, κατά απαίτηση βεβαίως των δανειστών. Και επειδή σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση πρόκειται να δεχθεί μεγάλο πολιτικό πλήγμα, της έχουν επιτρέψει να “παίξει” με διορισμούς…».

«Ολα είναι προσυμφωνημένα. Το “παιχνίδι” έχει τελειώσει από τις 20 Φεβρουαρίου που η κυβέρνηση υπέγραψε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Πλέον όλο το παιχνίδι “παίζεται” για το θεαθήναι του ελληνικού λαού. Και φυσικά η ανάπτυξη δεν θα έρθει, όταν ξεπουλάς την οικονομία και τα εισοδήματα του λαού» κατέληξε ο κ. Καζάκης.

Πηγή:Haniotika-nea.gr