Στο στόχαστρο της αστυνομίας οι αρχαιοκάπηλοι – Νέα “λαβράκια”, συνέχεια, για τις αρχές!

Στο δόκανο της αστυνομίας δύο άτομα τις τελευταίες δύο μέρες για  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Νομοθεσίας περί όπλων.

Οι τοπικές αρχές φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό να μην αφήσουν ελεύθερο αρχαιοκάπηλο για αρχαιοκάπηλο και έχουν αρχίσει σωρηδον τις συλλήψεις.

Συγκεκριμένα,  χθες το μεσημέρι, συνελήφθη ένας 51χρονος σε περιοχή του Λασιθίου  καθώς στη κατοχή τους είχε αρχαιότητες αλλά και όπλο.

Στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση  παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς , αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  κυνηγετικό όπλο, τέσσερα θραύσματα – τμήματα αρχαίων αμφορέων, μία βυζαντινή σφραγίδα και ένα πήλινο αντικείμενο.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ ο  συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.