Στο πλευρό των εργαζομένων στο νοσοκομείο το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει την Πανελλαδική Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου από 11:00 π.μ.-13:00 μ.μ.

Οι γιατροί και όλο το υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται εδώ και περίπου έναν χρόνο στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της COVID-19 και δίνουν αγώνα με αυταπάρνηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό απέναντι στην απειλή της πανδημίας. Είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα:

-Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαρειάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις.

-Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της επιδημίας στην κοινότητα (τύπου Sentinel).

-Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.