Στον Πάγο Τα Έργα Της ΔΕΗ Στα Χανιά! Σε Έκπτωση Ο Εκλεκτός Εργολάβος Του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καλογρίτσας

Στον αέρα βρίσκεται όλος ο σχεδιασμός της ΔΕΗ στα Χανιά, καθώς ο «εκλεκτός» εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας αναμένεται να κηρυχθεί έκπτωτος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Parakritika.gr, οι διαδικασίες έκπτωσής του βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο από το ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι εργαζόμενοί του στα Χανιά έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αφού τους οφείλονται δεδουλευμένα έξι τουλάχιστον μηνών από την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ του κ. Καλογρίτσα.

Ήδη, έχουν σταματήσει να εργάζονται από τις 30 Μαρτίου, καθώς δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση ότι θα πληρώνονταν.

Παράλληλα, δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι υπεργολάβοι για την υπογειοποίηση των καλωδίων, ούτε εκείνοι που ασχολούνται με τα κλαδέματα.

Έχουν σταματήσει όλα τα επιμέρους έργα στα Χανιά, κάποια από τα οποία είναι εξέχουσας σημασίας, όπως η υπογειοποίηση καλωδίων στην οδό Χάληδων, η αντικατάσταση κολωνών φωτισμού σε όλη την πόλη, η υπογειοποίηση καλωδίων στην Παλαιόχωρα, η κατασκευή ενός υποσταθμού στην Κίσσαμο, και πολλά άλλα έργα που μένουν ανεκτέλεστα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ανοίγει η τουριστική σεζόν και είχε ουσιαστικά ξεκινήσει η αναβάθμιση των δικτύων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και το προηγούμενο διάστημα η εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ υπολειτουργούσε, με συνέπεια να μην προλαβαίνει τα έργα, αφού στα Χανιά εξυπηρετούσε τις ανάγκες μόλις ένα συνεργείο!

Ωστόσο τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και το προσωπικό σταμάτησε να δουλεύει από την προπερασμένη Τετάρτη 30 Μαρτίου, ενώ στις 6 Απριλίου, παρά το ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε δεσμευτεί για πληρωμή δεδουλευμένων, αθέτησε την υπόσχεσή του!

Λόγω των ημερών του Πάσχα και δεδομένου ότι η πλειοψηφία του προσωπικού στα Χανιά προέρχεται από την ηπειρωτική Ελλάδα, όλα τα έργα έχουν σταματήσει, αφού οι εργαζόμενοι αναχώρησαν για τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους.

Αναφορικά με τη διαδικασία για να κηρυχθεί έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας, αυτή είναι χρονοβόρα και αναμένεται να πάρει το λιγότερο δύο μήνες, με το ΔΕΔΔΗΕ να απευθύνεται στον εργολάβο που έχει υπό την εποπτεία του το Ρέθυμνο και ο οποίος θα κληθεί να επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος εργασιών, καταμεσής του καλοκαιριού!

Όσο για τη ΔΕΗ, δε μπορεί να αναλάβει να φέρει εις πέρας τα συγκεκριμένα έργα, αφού υπάρχει έλλεψη σε προσωπικό και σε εργαλεία δουλειάς.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Parakritika.gr, έχει ζητηθεί από τον κ. Καλογρίτσα να αναφέρει στην τοπική διοίκηση της ΔΕΗ τι προσωπικό θα υπάρχει σε επιφυλακή για τις αργίες του Πάσχα και έχει δοθεί διορία να απαντήσει μέχρι το αργότερο σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.

Parakritika.gr