Σητεία: Έτσι έσπασαν το ρεκόρ της Ισπανίας!

Την αξιολόγηση έκανε εκπρόσωπος του οργανισμού Guinness, που βρίσκεται στην πόλη αυτές τις μέρες

Έφτιαξαν τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου και κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες στη Σητεία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε η Ισπανία. Πρόκειται για κακαβιά που παρασκευάστηκε στην Κρήτη και ζύγισε περίπου 700 κιλά. Ειδικότερα, η κακαβιά ήταν 368 κιλά περισσότερα από το προηγούμενο βραβείο, που κατείχε πόλη στην Ισπανία, με την κρητική να αγγίζει τα 668 κιλά!

Από την τεράστια αυτή ποσότητα μοιράστηκαν 1.500 μερίδες με εκατοντάδες πήλινα δοχεία σε όλους όσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σητείας για να παρακολουθήσουν από κοντά την προετοιμασία της ψαρόσουπας. Την αξιολόγηση έκανε εκπρόσωπος του οργανισμού Guinness, που βρίσκεται στην πόλη αυτές τις μέρες, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο είχε η μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διαδικασία αξιολόγησης και κατάκτησης του ρεκόρ.

Η κακαβιά ήταν το φαγητό των ψαράδων στην παραλία ή στον όρμο, όπου σταματούσαν είτε για να ξεκουραστούν είτε για να προφυλαχτούν από τον ξαφνικό καιρό. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από την “κακάβη”, την ορειχάλκινη χύτρα, και η κακαβιά είναι το περιεχόμενό της.