Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του Αντώνη Κούτη!

Σε πνιγμό οφείλεται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη ο θάνατος του 61χρονου καθηγητή του Πανεπιστημιου Κρήτης Αντώνη Κούτη που έχασε τη μάχη στη θαλάσσια περιοχή των Σισσών χτες το μεσημέρι.

Ο άτυχος καθηγητής που είχε μεγάλη αγάπη με τη θάλασσα δεν έχασε τη ζωή του από τα χτυπήματα στα βράχια σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ούτε από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου και η επιστημονική κοινότητα από τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου γιατρού ενώ η κηδεία του θα γίνει πιθανότατα αύριο στις 11 στον Άγιο Τίτο.

Αποχαιρετισμός από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αναφέρεται:

« Ο θάνατος, φίλος ή εχθρός?

Σκοτάδι ή άπλετο Φως?

Ερωτηματικό ή θαυμαστικό?

Αρχή ή Παύση να σημαίνει?…….

Το μόνο ασφαλές

πως συνοδεύεται μ ένα αναπάντητο γιατί…..»

Με απέραντη θλίψη αποχαιρετούμε ένα σημαντικό επιστήμονα

ένα σπουδαίο άνθρωπο ένα ξεχωριστό και ακούραστο συμπαραστάτη και αρωγό σε οποιαδήποτε δράση μας  στους τομείς της Κοινωνικής Ιατρικής, της Πρωτοβάθμιας  και Δημόσια Υγείας,  τον Αντώνη Κούτη.

Το όνομα του εν ζωή και όχι μόνο η υστεροφημία του, συνδέεται άρρηκτα με τις πανανθρώπινες αξίες, της προσφοράς, της αλληλεγγύης  και της τιμής και αποτυπώθηκε με τις δράσεις του τόσο  στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και στη καθημερινή πρακτική του.

Αποτυπώθηκε στις φωτισμένες ομιλίες του για τη Δημόσια Υγεία, στο πάθος με το οποίο υπερασπιζόταν το  δικαίωμα όλων στην ισότιμη πρόσβαση στις δομές Υγείας αλλά και στην αφοσίωση με την οποία ασκούσε το Ιατρικό λειτούργημα.

Το πέρασμα από τη ζωή τέτοιων ανθρώπων αφήνει στο διηνεκές το αποτύπωμα και την παρακαταθήκη του σε όλες τις επόμενες γενιές  για να βαδίσουν στο δρόμο που η περπατησιά εκείνου χάραξε.

Φίλε Αντώνη

Το όραμα σου για την Π.Φ.Υ. για την οποία αφιέρωσες τόσο χρόνο και ψυχή, θα εργαστούμε για να το κάνουμε πραγματικότητα.

Το φως σου θα φωτίζει τις ζωές όλων μας για πάντα και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε απαντήσεις τα δικά του γιατί, τιμώντας τη μνήμη σου με όσα η ζωή σου μας δίδαξε”.

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου για την απώλεια του Αντώνη Κούτη

«Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυδύναμο Ιατρικό και Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την απροσδόκητη απώλεια του διευθυντή μας Αντώνη Κούτη.

Ο Αντώνης Κούτης ήταν μαζί με τον καθηγητή Χρήστο Λιονή, οι δυο βασικοί πυλώνες για τη δημιουργία αυτού του Ιατρείου , στηρίζοντας το όραμα για ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας, με σεμνότητα και ήθος απαράμιλλο.

Πάντα δίπλα στον ασθενή, δίπλα στον άνθρωπο χωρίς διακρίσεις.

Πάντα δίπλα στους φοιτητές, ειδικευόμενους, συνάδελφους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά  και όλο το προσωπικό.

Καθοδηγητής και συμπαραστάτης μας, τα βήματα του σταθερά η στάση του παραδειγματική. Η ευθύνη όλων μας μεγάλη να συνεχίσουμε το έργο του.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, και να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα αφήσουμε το όραμά του να χαθεί»