Ρέθυμνο: Χαμένη η μισή σεζόν για τα χωριά πλησίον του Φαραγγιού του Κοτσιφού

Δεν υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία στην Κρήτη

Δύσκολη διαμηνύεται η φετινή σεζόν για πολλά χωριά στο νότιο Ρέθυμνο, καθώς μετά το κλείσιμο στο φαράγγι του κοτσυφού, η διέλευση των τουριστών είναι χαμένη υπόθεση.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, επεσήμανε ότι η υπηρεσίες προσπαθούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης, διαδικασία που είναι όμως ιδιαίτερα χρονοφόρα, καθώς αφενός θα διαρκέσει 3 μήνες και αφετέρου τα εξειδικεύμενα συνεργεία θα πρέπει να αναζητηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, γεγονός που εντείνει την αγωνία των κατοίκων.

Δυσοίωνα τα σημάδια για την τουριστική σεζόν στις πληγείσες από την κατολίσθηση στο φαράγγι του Κοτσυφού περιοχές, καθώς όπως φαίνεται, τουλάχιστον το πρώτο μισό της περιόδου θα χαθεί. Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ανέφερε πως η αποκατάσταση χρειάζεται τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών, τα συνεργεία όμως για τις οποίες, δεν έχουν βρεθεί.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι των περιοχών, ειδικότερα των Σελλίων, Ροδακίνου και Αγ. Ιωάννη, βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς το μέλλον των επιχειρήσεων τους κρίνεται από τους επισκέπτες οι οποίοι θα είναι άφαντοι σε περίπτωση που δεν ανοίξει εγκαίρως ο δρόμος ενώ παράλληλα η καθημερινότητα τους δέχεται ισχυρά πλήγματα.

Η μελέτη παρελήφθη την περασμένη Παρασκευή από την ΠΕ Ρεθύμνης και ελέγχεται από τους τεχνικούς συμβούλους, με την κ. Λιονή να δεσμεύεται ότι είναι θέμα ημερών να μπει σε τροχιά υλοποίησης η αποκατάσταση, απαντώντας ταυτόχρονα στις αμφιβολίες που έχουν εκφράσει κάτοικοι ως προς το ρόλο που έπαιξαν στη μεγάλη κατολίσθηση τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο φαράγγι.

ADVERTISING

Δείτε το βίντεο: