Πως να διαλέξετε το νέο σας κινητό τηλέφωνο

Μήπως πριν το τέλος του χρόνου θέλετε να αγοράσετε ένα νέο κινητό;

Αν ναι μην ρισκάρετε να πάρετε όποιο βρείτε σε προσφορά λες και παίζετε cazino καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια λίστα με τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν κάνετε την αγορά.

Επιλέξτε να τσεκάρετε τα πια σημαντικά χαρακτηριστικά: Τι μέγεθος οθόνης σας αρέσει καλύτερα; Ποια είναι η ποιότητα της κάμερας του; Πόση είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του; Μόλις σκεφτείτε αυτά οι επιλογές σας θα περιοριστούν Τηλέφωνα όπως το iPhone 15 Pro Max ή το Galaxy S23 Ultra που κοστίζουν αρκετά διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες που θα διαρκέσουν στους περισσότερους από μιάμιση έως δύο ημέρες με μία μόνο φόρτιση.

Μην απορρίπτετε πιο οικονομικά μοντέλα γιατί μερικές φορές μπορεί να κάνουν σχεδόν ό,τι μπορούν να κάνουν και τα πιο ακριβά μοντέλα. Παράδειγμα το Pixel 8 της Google διαθέτει εξαιρετική κάμερα, φωτεινή οθόνη και μοναδικά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, αλλά το Pixel 7A έχει τις περισσότερες από τις ίδιες βασικές προδιαγραφές και διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή. Το ίδιο ισχύει και για τα iphone.

Αγοράστε τη BlackFriday: Αναζητήστε εκπτώσεις και προσφορές κοντά στις γιορτές.

Δείτε ποια ήταν τα μοντέλα της χρονιάς που πέρασε: Όταν κυκλοφορεί ένα νέο τηλέφωνο, τα καταστήματα και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κάνουν έκπτωση στα παλαιότερα μοντέλα για να πουλήσουν το υπάρχον απόθεμα.

Δείτε το τηλέφωνο αυτοπροσώπως: Αξίζει να πάτε σε ένα κατάστημα και να δείτε από κοντά την συσκευή. Από κοντά μπορεί να σας φανεί διαφορετικό είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Επίσης μπορεί να προσέξετε πιο πολύ άλλα μοντέλα που δεν είχατε δώσει πιο πριν ιδιαίτερη σημασία.

Αποφασίστε αν θέλετε Android ή iPhone: Έχετε πολλές εφαρμογές iPhone και συνδρομές Apple; Μείνετε με ένα iPhone. Εάν έχετε επενδύσει σε πολλές εφαρμογές Android, μείνετε σε Android, αλλιώς είναι αρκετά απλό να αλλάξετε είδος.

Προϋπολογισμός για θήκη και προστατευτικό οθόνης: Τα τηλέφωνα που πωλούνται σήμερα είναι πιο ανθεκτικά από τα τηλέφωνα που κατασκευάζονταν πριν από λίγα χρόνια, αλλά ίσως είναι καλή ιδέα να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας με μια θήκη για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο.

Πώς μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες του κινητού σας.

Φωτογραφική μηχανή

Η φωτογραφία είναι το κύριο επίκεντρο για τα περισσότερα τηλέφωνα αυτές τις μέρες, γι’ αυτό τραβήξτε φωτογραφίες και βίντεο από διάφορα θέματα με διαφορετικές ρυθμίσεις και φωτισμό. Δοκιμάστε τυχόν νέες λειτουργίες κάμερας, όπως π.χ τη λειτουργία Action που έκανε το ντεμπούτο της με τη σειρά iPhone 14 ή το εργαλείο φωτογραφιών Unblur που κυκλοφόρησε με τη σειρά Google Pixel 7.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η δοκιμή της μπαταρίας διεξάγεται με διάφορους τρόπους. Αξιολογήστε τη διάρκεια ζωής ενός τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας και σημειώστε την απόδοσή της κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης χρήσης πχ κατά την διάρκεια βιντεοκλήσης, ροής πολυμέσων και παιχνιδιών.

Πόσο αποθηκευτικό χώρο πρέπει να έχει το τηλέφωνό σας;

Τα περισσότερα τηλέφωνα τείνουν να διαθέτουν ελάχιστο χώρο αποθήκευσης 128 GB, κάτι που είναι καλό για εφαρμογές, παιχνίδια και τοπικά αποθηκευμένη μουσική. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι θα κάνετε με το τηλέφωνό σας: Εάν θέλετε να κατεβάσετε και να παίξετε πολλά παιχνίδια, τότε σκεφτείτε να επιλέξετε μια έκδοση μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί μια μπαταρία τηλεφώνου;

Τα περισσότερα smartphone – ακόμα και αυτά που βρίσκονται στην κορυφή – θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν μια ολόκληρη μέρα μικτής χρήσης με μία μόνο φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε λίγη μπαταρία στο τέλος της ημέρας σας, αλλά θα πρέπει να περιμένετε να το φορτίσετε πλήρως όταν το συνδέετε δίπλα στο κρεβάτι σας το βράδυ.
 

Ποια είναι η καλύτερη θήκη τηλεφώνου;

Υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών θήκης για σχεδόν κάθε τηλέφωνο στην αγορά, οπότε ποιο είναι καλύτερο εξαρτάται πραγματικά από τη χρήση του κινητού σας. Πολλές θήκες υπάρχουν απλά για το στυλ. Αν και αυτές οι θήκες σίγουρα θα σας βοηθήσουν να μην γρατζουνίσετε το κινητό σας, θα πρέπει να αναζητήσετε πιο εξειδικευμένες ανθεκτικές θήκες εάν θέλετε να πάρετε το smartphone σας σε μια περιπέτεια στην ύπαιθρο ή στην θάλασσα. Αν έχετε μικρά παιδιά καλύτερα να επενδύσετε σε μια πιο καλή θήκη.

Τι κάνει μια καλή κάμερα τηλεφώνου;

Όλα τα σημερινά τηλέφωνα διαθέτουν κάποιο είδος ρύθμισης κάμερας στο πίσω μέρος, με τα περισσότερα να διαθέτουν πολλαπλές, όπως ζουμ υπερευρείας ή τηλεφακό. Τα πιο ακριβά τηλέφωνα, όπως το iPhone 15 Pro, χρησιμοποιούν μεγαλύτερους αισθητήρες εικόνας, φακούς καλύτερης ποιότητας και σταθεροποίηση εικόνας που αφήνουν περισσότερο φως, αποτυπώνοντας λεπτομερείς εικόνες με όμορφα χρώματα, στο φως της ημέρας αλλά και τη νύχτα. Συνήθως, όσο περισσότερα πληρώνετε, τόσο καλύτερη ποιότητα θα έχετε, με τις πιο προηγμένες λειτουργίες να προορίζονται για τα πιο ακριβά μοντέλα.

Καταλήγοντας καθώς πλέον τα κινητά τηλέφωνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και το χρησιμοποιούμε σχεδόν όλη μέρα, κάντε μια καλή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε ποιό είναι για εσάς το καλύτερο μοντέλο.

Πηγή: https://www.cnet.com/