Πρώτα το φαγοπότι, μετά το ξύλο και το μπαλοτάρισμα

Πήγαιναν για «σασμό» αλλά τελικά ένας βρέθηκε στο νοσοκομείο με σκάγια, άλλος στα κρατητήρια και κάποιοι δάρθηκαν ανηλέως αφού προηγουμένως έφαγαν και ήπιαν.

Αυτές είναι οι περιγραφόμενες συνθήκες υπό τις οποίες φέρεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής το μπαλοτάρισμα σε βάρος 28χρονου από χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Την ευθύνη για τον πυροβολισμό με το κυνηγετικό όπλο ανέλαβε ένας 27χρονος, στο σπίτι του οποίου, σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, έγινε το τραπέζι του επιχειρούμενου σασμού. Ο 27χρονος και μέλη της οικογένειας του ανέλαβαν ρόλο «σαστάδων» ανάμεσα στις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές.

Και ενώ αμφότεροι φέρονται να συμφώνησαν να δώσουν τόπο στην οργή, η μία πλευρά έθεσε επιτακτικά ζήτημα συντεκνιάς, κάτι όμως που αρνήθηκε η άλλη. Η άρνηση αυτή εκλήφθηκε ως προσβολή και άναψαν τα αίματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές πιάστηκαν στα χέρια, έπεσε πολύ ξύλο και στο τέλος έπεσε και το μπαλοτάρισμα στα …χαμηλά. Ο 28χρονος δέχθηκε σκάγια στην πτέρνα, όπως έχει γίνει γνωστό. Ο 27χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Λασιθίου.