Πρωταθλητές Ευρώπης οι Νέοι του Ολυμπιακού, 3-0 τη Μίλαν

Μουζακίτης (60′ πεν.), Παπακανέλος (61′) και Μπακούλας (66′) υπέγραψαν τον ιστορικό θρίαμβο.

Στο μυαλό των κόουτς


Με το κλασικό του 3-4-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Συλαϊδόπουλος, επιλέγοντας την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε και στον ημιτελικό με τη Ναντ. Ο Σίνα υπερασπίστηκε την εστία, έχοντας μπροστά του τριάδα στόπερ τους Κώστα Κωστούλα, Κουτσίδη και Πρεκατέ. Ο Κουτσογούλας ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, ο Αλαφάκης στην αριστερή και οι Μπακούλας, Μουζακίτης ήταν τα δύο χαφ, πίσω από την επιθετική τριάδα των Παπακανέλλου, Πνευμονίδη και Χαράλαμπου Κωστούλα.

Ίδια ενδεκάδα με τα ημιτελικά επέλεξε και ο Ιγκάντσιο Αμπάτε, επιλέγοντας σύστημα 4-3-3 με τον Ραβέιρε τερματοφύλακα, τους Μάνι, Σίμιτς, Ενσιαλά και Μπαρτεσάγκι τετράδα άμυνας, τους Στάλμαχ, Μαλασπίνα και Τζερόλι τριάδα στον άξονα, ενώ οι Σκότι, Σία και Καμάρντα αποτέλεσαν την επιθετική τριάδα.

Το ματς


Ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στα πρώτα λεπτά του τελικού, δημιουργώντας την πρώτη ευκαιρία του για να ανοίξει το σκορ στο τρίτο κιόλας λεπτό, όταν ο Μπάμπης Κωστούλας έκλεψε στο μισό της Μίλαν και έδωσε όμορφη πάσα στον Πνευμονίδη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βγει νικητής στο τετ-α-τετ του με τον Ραβέιρε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπακούλας σούταρε ψηλά άουτ.

Πιέζοντας πολύ ψηλά και δυσκολεύοντας πάρα πολύ την άμυνα των «ροσονέρι» στη μετάβαση της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 9’, με Πνευμονίδη και Παπακανέλλο να συνεργάζονται άψογα και με τον δεύτερο να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 11’ ο Πνευμονίδης μπήκε ξανά απειλητικά στη μεγάλη περιοχή της Μίλαν και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα των Ιταλών, με διαιτητή και VAR να λένε «παίζετε».
Μετά την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Μίλαν ισορρόπησε το ματς και πήρε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, χωρίς όμως να δυσκολεύει ιδιαίτερα την πολύ καλά οργανωμένη και αλάνθαστη άμυνα της ομάδας του Συλαϊδόπουλου. Στο 28’ η Μίλαν έφτιαξε την πρώτη τελική της, με ένα μακρινό σουτ του Τζερόλι να περνάει πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σίνα, ενώ στο 30’ ο ο Κουτσίδης απομάκρυνα το επικύνδυινο γύρισμα του Σκότι.

Στο 38’ ο Ολυμπιακός έχασε την τρίτη μεγάλη του ευκαιρία, με τον Πνευμονίδη να κάνει άψογη ατομική προσπάθεια και με την μπάλα να φτάνει στον Κουτσογούλα, ο οποίος έκανε το συρτό γύρισμα για τον Μπακούλα, αλλά εκείνος πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Ραβέιρε, από πάρα πολύ πλεονεκτική θέση.