Πένθος στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης: “Έφυγε” ο Αρτέμης Σαϊτάκης!

Μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο ο Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης έχασε την μάχη με τον θάνατο.

Στο πένθος βυθίστηκε η επιστημονική κοινότητα της Κρήτης στο άκουσμα του θανάτου του Αρτέμη Σαϊτάκη, ενός εξαίρετου επιστήμονα που μέσα από την θέση που κατείχε ανέδειξε την Κρήτη και το ΙΤΕ σε έναν εκ των κορυφαίων επιστημονικών χώρων της χώρας αλλά και του κόσμου. Ο Αρτέμης Σαϊτάκης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 67 χρονών και μετά από πολύμηνη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης αποχαιρέτησε με συγκινητικό τρόπο τον Αρτέμη Σαϊτάκη τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως πρόκειται για “δυσβάσταχτο χτύπημα για το ΙΤΕ”.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου Συναδέλφου και Φίλου, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου του ΙΤΕ, Αρτέμη Σαϊτάκη.

Ο Αρτέμης, τους τελευταίους μήνες έδινε υπεράνθρωπη μάχη για τη ζωή του, χωρίς ούτε στιγμή να παραμελήσει τα διοικητικά καθήκοντά του και τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχε καθημερινές συναντήσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτο χτύπημα για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο, για το Ίδρυμα και για εμένα προσωπικά.»