Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου

Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μπ., αλλά και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, ενώ από το Μ. Σάββατο οι άνεμοι θα κοπάσουν και τη Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν πάνω από το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 12 βαθμούς.

Καταιγίδα προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα  Πέμπτη 9/4, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Καταιγίδα προβλέπεται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα Πέμπτη 9/4, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Καταιγίδα προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα Πέμπτη 9/4, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.