Ο θαυμάσιος ορεινός Αποκόρωνας – Στην κορυφή Βαρσαμού.

Με κάθε λεπτομέρεια και με άψογη διοργάνωση, έγιναν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες πάνω στα κακοτράχαλα βουνά, στο λεκανοπέδιο πάνω από τις Καρές Αποκορώνου. Στον ρυθμό της Παγκρήτιας Συγκέντρωσης συμμετείχαν και τα ορεινά χωριά Ραμνή και Καρές, με το απλόχερο κέρασμα των κατοίκων τους στους 320 συμμετέχοντες κατά την υποδοχή. Αφθονο και καλομαγειρεμένο το βραστό και το πιλάφι προσφορά των ντόπιων βοσκών. Πολύ αξιόλογα και τα δώρα, σε ανάμνηση της γιορτής, από τον Ορειβατικό Χανίων, που είχε την όλη ευθύνη της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση δεν ήταν μόνο Κρητικοί πεζοπόροι, αλλά έφθασαν επί τούτου και αρκετοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τη φιλοξενία και τη σωστή οργάνωση που θα αντιμετώπιζαν. Ευτυχής δήλωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης κ. Δημ. Γεωργούλης, ο οποίος παραβρέθηκε, αλλά έστειλε και εγγράφως πολλές ευχαριστίες για την άψογη διοργάνωση και τη θερμή επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων. Από τις αρχές του καλοκαιριού ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης εξεδήλωσε την πρόθεση του Δήμου του να βοη- θήσει στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Με τον αέρα τόσων βοηθών και υποστηριχτών, αλλά και των 45 και πλέον εθελοντών, φέραμε σε πέρας την πιο πετυχημένη καθ’ ομολογία Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση.

Στο σκέλος της πεζοπορίας, οι ορειβάτες ανέβηκαν το Σάββατο 12/9, από το χωριό Καρές το πυκνοσημαδεμένο μονοπάτι, μέχρι τις Γούρνες Λευκών Ορέων, με τρίωρο περπάτημα. Εκτός από τη σήμανση που έκαναν μέλη του Συλλόγου, είχαμε κατά διαστήματα εθελοντές, για τη σωστότερη καθοδήγηση των πεζοπόρων. Ολοι διανυκτέρευσαν, σε καθορισμένους χώρους με απόλυτη τάξη σε 130 αντίσκηνα, αλλά και με σκέτους υπνόσακους, που μετέφεραν από αγροτικό δρόμο, αυτοκίνητα του Ορειβατικού. Την Κυριακή μετά το πρωινό, με μαλλοτήρα και παξιμάδι, τυρί και βουτήματα, οι πεζοπόροι, βάδισαν προς την πηγή Τσεπέλι και σκαρφάλωσαν στου Βαρσαμού την κορυφή σε ένα άγριο και δύσκολο περιβάλλον, χωρίς όμως κανένα πρόβλημα.

Μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε. Ο ορεινός Αποκόρωνας μας έδωσε τη δυνατότητα να χαρούμε την άγρια φύση, αλλά και να δείξουμε τις ομορφιές της ενδοχώρας μας, σε πολλούς συνοδοιπόρους.