Ο Γιώργος Σταθάκης για την ακρίβεια

H άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι στην πρώτη γραμμή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων προτάσσει, πέρα από τη θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

“Απέναντι στην πολιτική της ΝΔ που οδηγεί σε μια μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των λίγων και ισχυρών με επιδότηση αισχροκέρδειας, ανεξέλεγκτη την αγορά και εύνοια υπέρ των καρτέλ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται για μια δέσμη άμεσων μέτρων εντός των πρώτων 50 ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης” αναφέρει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κάνει λόγο και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο νομό Χανίων Γιώργος Σταθάκης.

“Θα έπρεπε να είναι πιο στοχευμένες οι παρεμβάσεις για να υπάρχει καλύτερη προστασία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που το είχαν περισσότερο ανάγκη” αναφέρει σε σχέση με τα όσα έχει κάνει η Ν.Δ. τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μισθολογική πολιτική “με ανάλογες μεσοσταθμικές αυξήσεις προκειμένου να προσαρμοστούν τα εισοδήματα με τις τιμές”.