Ο Βερβεσός ζητάει πειθαρχική δίωξη του Κροάτη δικηγόρου για τις δηλώσεις του για τους οπαδούς της ΑΕΚ

Να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Κρόατη δικηγόρου για τις δηλώσεις αναφορικά με το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, που έπεσε νεκρός από την δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς, ζητάει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός από τον πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) Παναγιώτη Περάκη.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο τoυ CCBE Παναγιώτη Περάκη, o πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός , επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, ….εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός ζητά από τον πρόεδρο της CCBE, να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «….προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου..».

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλοδικηγόρος Davorin Karačić είχε μιλήσει με απίστευτους χαρακτηρισμούς για τους φιλάθλους της «Ένωσης», αναφέροντας μεταξύ αλλων ότι «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα».

Δείτε την επιστολή του κ. Βερβεσού

epistoli