Ο Αποκόρωνας είναι πνιγμένος στα σκουπίδια.

Η εικόνα είναι αποκρουστική. Μικρές χωματερές γύρω από κάδους.

Κάδοι γεμάτοι σκουπίδια όχι μόνο σε ένα σημείο ή σε ένα χωριόόπου το απορριμματοφόρο του Δήμου καταλάθος δεν μάζεψε τα σκουπίδια, αλλά σε όσα χωριά και αν πέρασα παντού υπήρχαν  κάδοι με σκουπίδια. Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω είναι είναι πραγματικά στην πιο ήπια μορφή τους.

Αυτό που πραγματικά με προβληματίζει έντονα είναι ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στα λεγόμενα τουριστικά χωριά του Αποκόρωνα όπου ξένοι επισκέπτες και τουρίστες βλέπουν αυτό χάλι .

Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στο κομμάτι της καθαριότητας όμως ο Δημοτική αρχή είναι γι’ αυτό το λόγο στη θέση αυτή για να μπορεί στις δύσκολες καταστάσεις να οδηγεί προς την λύση τα προβλήματα αυτά.

Τι να γράψω; Κόκκινο Χωριό, Ντουλιανά, Πλάκα, Βάμος, Αλμυρίδα, Τσιβάρας, κυριολεκτικά δεν υπήρχε κάδος που δεν ήταν γεμάτος από απορρίμματά.

Για την Γεωργιούπολη και το Καβρό δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν έχω περάσει αυτές τις μέρες  θα το κάνω αύριο και θα σας ενημερώσω.

Αυτό που  πραγματικά με στεναχωρεί εδώ είναι όταν βλέπω τουρίστες να βγάζουν φωτογραφία τα σκουπίδια. Αυτό δυστυχώς με ξεπερνά και με λυπεί ιδιαίτερα.

Ο Δήμαρχος πρόσφατα δήλωσε ότι το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών είναι κοντά στο 1.250.000. € Από αυτά το 20% δηλαδή κοντά στα 250 χιλιάρικα τα παίρνει ο ιδιώτης που εκτελεί το πρόγραμμα πόρτα-πόρτα.

Ως απλός δημότης θεωρώ ότι το κόστος του ιδιώτη είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Αναρωτιέμαι γιατί ο Δήμαρχος αφού αυτή τη στιγμή στην καρδιά του καλοκαιριού αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα, δεν ζητάει από τον ιδιώτη να κάνει την υπέρβαση και να βοηθήσει την αποκομιδή σε κάποια καίρια τουριστικά σημεία στην περιοχή ώστε να εξαλειφθεί αυτό το αίσχος.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να ανασυντάξει λίγο τους υπευθύνους και τις επόμενες μέρες να έχουμε μία καλύτερη εικόνα στην περιοχή μας. Είναι κρίμα μία τέτοιας σπανίας ομορφιά περιοχή να χαρακτηρίζεται από αυτές τις θλιβερές εικόνες. Δεν θέλω να πιστεύω οτι κάποιοι  θα βρούν δικαιολογία ξανά ότι φταίνε οι κακοί οι δημοσιογράφοι που δημοσιοποιούν αυτό το πρόβλημα.