ΟΑΕΔ: Παράταση στο επίδομα ανεργίας για δύο μήνες

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να υπογραφεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται επέκταση για δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, τις επόμενες ώρες -σήμερα ή αύριο- υπογράφεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία θα περιληφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ΚΥΑ, των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, για περαιτέρω επέκταση αυτού του χρόνου (δίμηνο) αν αυτό καταστεί αναγκαίο. 

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως η ΠΝΠ θα προβλέπει ότι «τα επιδόματα ανεργίας, για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού, τα οποία έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020, οποιαδήποτε στιγμή και αν έληξαν, επεκτείνονται για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τέλος Μαΐου».

Για τους εργαζόμενους που εργάζονται στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους, με βάση διοικητική εντολή, θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ, από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου. Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, δίνεται δυνατότητα ευελιξίας, εφόσον όμως διατηρούν τις θέσεις εργασίας, γιατί τα ευεργετικά μέτρα θα συνδεθούν με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός.