Λουγκάνο: Ένα υπέροχο μείγμα ιταλικών, ελβετικών και μεσογειακών επιρροών

ο Λουγκάνο, που περιβάλλεται από βουνά και βρίσκεται στις όχθες μιας τεράστιας λίμνης, είναι μια πόλη με όμορφο περιβάλλον και αποτελεί ένα υπέροχο μείγμα ιταλικώνελβετικών και μεσογειακών επιρροών.

Ναι, μπορεί να βρίσκεστε στην Ελβετία, αλλά μοιάζει και έχει γεύση πολύ περισσότερο με την Ιταλία.

Γνωρίστε την «Ελβετική ριβιέρα»

Γνωστό για την ανάμειξη της ελβετικής αποτελεσματικότητας με την ηλιόλουστη γοητεία της Ιταλίας κατά μήκος των απότομων ακτών της λίμνης, που μοιάζει με καρτ ποστάλ και φτάνει βαθιά και στις δύο χώρες, το Λουγκάνο αποτελεί έναν άκρως μαγικό προορισμό.

Προσθέστε αναγεννησιακές εκκλησίες, ξενοδοχεία της belle epoqueμοντερνιστικές βίλες, μερικά καζίνο και καταπράσινους κήπους που συνδυάζουν με απίθανο τρόπο φοίνικες και χιόνι το χειμώνα και θα καταλάβετε γιατί η περιοχή είναι γνωστή ως Ελβετική Ριβιέρα.

Με περίπου 65.000 κατοίκους, το Λουγκάνο είναι ένας σημαντικός προορισμός στο Τιτσίνο, το μοναχικό, ιταλόφωνο καντόνι της Ελβετίας, το οποίο έχει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική, οινική και πολιτιστική σκηνή.

Με το τέλος του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου πριν από μερικά χρόνια, μάλιστα, έχουν μειωθεί οι Ferrari που έρχονται από την Ιταλία για να επισκεφθούν τις ιδιωτικές τράπεζες, μια αλλαγή που έχει κάνει την πόλη πολύ λιγότερο κουμπωμένη και πιο φιλική προς τους επισκέπτες.

Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο γνωστό ως LAC (Lugano Arte e Cultura) και διάφορα γαστρονομικά και μουσικά φεστιβάλ συμπληρώνουν το ημερολόγιο κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Με μία ημέρα, έχετε αρκετό χρόνο για να επισκεφθείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λουγκάνο. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, το Λουγκάνο αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τη νότια Ελβετία.

Για μια από τις καλύτερες απόψεις του Λουγκάνο, ανεβείτε με το τελεφερίκ στην κορυφή του Monte Brè. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, γευματίστε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια, κάντε πεζοπορία ή ορεινή ποδηλασία ή απλώς απολαύστε τη θέα.

Κρουαζιέρα στη λίμνη Λουγκάνο

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Λουγκάνο είναι να κάνετε μια κρουαζιέρα στη λίμνη. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ζήσετε την εμπειρία της λίμνης Λουγκάνο. Χρησιμοποιήστε το φέρι για να μετακινηθείτε από σημείο σε σημείο κατά μήκος της λίμνης Λουγκάνο, ή πάρτε το φέρι μέχρι την Gandria και επιστρέψτε από εκεί με τα πόδια στην πόλη.