Κόντεψε να στείλει τον πατέρα του φυλακή… αφηγούμενος στη δασκάλα μουσικής ιστορίες για μπουνιές και γροθιές! –

Η κατηγορία στοιχειοθετήθηκε όταν ο ανήλικος ισχυρίστηκε σε δασκάλα μουσικής ότι δέχονταν αυτές τις συμπεριφορές και εκείνη από την πλευρά της ειδοποίησε τη γραμματεία του ωδείου και εν συνεχεία ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 43χρονος εργολάβος οικοδομών για τις καταγγελίες σε βάρος του από τον ίδιο το γιό του ότι του επιτέθηκε το 2018 και τον χτύπησε, του έδωσε γροθιά το 2022 και τον εξύβρισε το 2022 προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή του.

Ο γιος τα είχε εκμυστηρευτεί τότε όλα αυτά στην δασκάλα της μουσικής λέγοντας ότι ο πατέρας είχε επιτεθεί και στην τότε 7χρονη αδερφή του νεαρού καταγγέλοντος κόρη του διωκόμενου πατέρα προκαλώντας της ρινορραγία.

Ο πατέρας διώχθηκε για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου που συνεδρίασε την 1η Απριλίου 2024 με παρόντα τον κατηγορούμενο 43χρονο πατέρα εργολάβο Οικοδομών παρουσία του Δικηγόρου του Νικολάου Στιβακτάκη μέλους Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του καταγγελλόντος ανηλίκου καθώς υπήρξαν στοιχεία αντίκρουσης που αποδείκνυαν ότι ο πατέρας είχε εμπλακεί άδικα μέσα σε ιστορίες που αφηγήθηκε ο ανήλικος όπως επεσήμανε στο ακροατήριο ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπισε τις κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του ανήλικου γιού του  κατά συρροή τελεσθείσα και κατ’ εξακολούθηση και για εξύβριση ποινές που τιμωρούνται με την ισχύουσα νομοθεσία έως 5 έτη ποινή φυλάκισης και έως 18.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι το εντός του έτους 2018  όταν ο ανήλικος ήταν  11 ετών του επιτέθηκε και τον χτύπησε, αλλά και τον Απρίλιο του 2022 σε ηλικία 15 ετών ο ανήλικος χτυπήθηκε με γροθιά στο αριστερό μάγουλο στο αριστερό χέρι και στο στήθος από τον πατέρα.

Στιβακτάκης δικηγόρος
Ο δικηγόρος Νίκος Στιβακτάκης

Επίσης σε συνέχεια της κατηγορίας ο ανήλικος ανέφερε τον είχε χτυπήσει ξανά το 2014 με αντικείμενο στη μύτη και στο μέτωπο με αποτέλεσμα να του προξενήσει μώλωπα.

Επίσης ανέφερε ότι το ίδιο έτος επιτέθηκε και στην εφτάχρονη αδερφή του προκαλώντας της ρινορραγία. Στη συνέχεια της κατηγορίας του το μόλις σήμερα 17 ετών αγόρι συμπλήρωσε ότι και το έτος 2022 τον έβρισε προσβάλοντας τη τιμή και την υπόληψη του.

Η κατηγορία στοιχειοθετήθηκε όταν ο ανήλικος ισχυρίστηκε σε δασκάλα μουσικής ότι δέχονταν αυτές τις συμπεριφορές και εκείνη από την πλευρά της ειδοποίησε τη γραμματεία του ωδείου και εν συνεχεία ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες και αθωώθηκε ενώ προσκομίστηκαν διάφορα έγγραφα από πλευράς της υπεράσπισης για την αθωότητα του πατέρα.