Κραυγή απόγνωσης από τους 700 κτηνοτρόφους της Ασή Γωνιάς

Δύσκολες ώρες εξακολουθούν περνούν οι κτηνοτρόφοι του νησιού, κάποιοι από τους οποίους παραμένουν ακόμα αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσια τους, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ κάποιοι άλλοι αναγκάζονται να περπατούν για ώρες μέσα στο χιόνι για να φτάσουν στα κοπάδια τους.

Το πρωί η “Νέα Τηλεόραση Κρήτης” βρέθηκε στην Ασή Γωνιά του δήμου Αποκορώνου που είναι μια ορεινή κτηνοτροφική περιοχή με δεκάδες προβλήματα. Οι κτηνοτρόφοι του χωριού μιλούν για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσεγγίζουν τα ζώα τους και καλούν την πολιτεία να ακούσει την κραυγή τους.

Ειδικότερα, άλλοι περπατάνε στο χιόνι για να το απολαύσουν και άλλοι για να πάνε στις δουλειές τους. Ο λόγος για τους κτηνοτρόφους της Ασή Γωνιάς, που για μια ακόμη φορά το χιόνι τους έφερε προβλήματα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Σταύρος Πλυμμάκης, ο οποίος χθες δεν κατάφερε να πάει στα ζώα του, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και σήμερα αναγκάστηκε να περπατήσει για ώρες μέχρι να προσεγγίσει το ποιμνιοστάσιο του.

Όλοι σχεδόν οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στις στάνες της περιοχής έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού, ενώ ακόμα και τα εκχνιονιστικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας που κλήθηκαν για βοήθεια, κάποιες φορές κόλλησαν στο χιόνι.

Λίγα μετρά  πιο πέρα από την Ασή Γωνιά η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους λιγοστούς κατοίκους του Καλλικράτη, οι οποίοι για ένα ακόμη 24ωρο είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και μάλιστα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

Στην Ασή Γωνιά οι ημέρες κακοκαιρίας είναι σωστό μαρτύριο για τους κατοίκους, αφού με τις πρώτες νιφάδες χιονιού μένουν χωρίς ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνίες.

Η Ασή Γωνιά είναι προβληματική περιοχή, όπως λένε οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καλούν την πολιτεία να ακούσει την κραυγή τους.
Πηγή:Neatv.gr