Κουτσουρεμένος σε σχέση με πέρυσι ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων για το 2017, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ο προϋπολογισμός και το σχέδιο δράσης για το 2017, ύψους 109,4 εκ. ευρώ, μειωμένος κατά 7,4 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2016.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτός από το σκέλος που αφορά τις ανελαστικές δαπάνες του Δήμου Χανίων.

Χαρακτηριστικό πως από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, τόσο η Νάνσυ Αγγελάκη, όσο και η Χρυσούλα Χατζηδάκη ρώτησαν για την επιστροφή του προϋπολιγισμού από το Παρατηρητήριο πίσω στο Δήμο Χανίων, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μη ρεαλιστικό και μη υλοποιήσιμο.

Για το αν αυξηθούν οι τιμές του τετραγωνικού μέτρου στους κοινόχρηστους χώρους ρώτησε το Δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σχοινοπλοκάκης.

Τέλη, πρόστιμα, κοινόχρηστοι χώροι, παραλίες, τραπεζοκαθίσματα κλπ. ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν αναφορικά με τη ν εισπρακτική πολιτκή, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη να δίνει τις απαντήσεις.

Απαντήσεις και στοιχεία έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης.

“Τον προϋπολογισμός σας θα τον πληρώσουν οι δημότες με τις αυξήσεις που έχετε επιβάλλει στα ανταποδοτικά τέλη. Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι ρεαλιστικός, δε στοχεύει στην ανάπτυξη και βεβαίως δεν είναι προϋπολογισμός που σέβεται και εξυπηρετεί το δημότη”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της η κα Αγγελάκη.

Από πλευράς του, ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε πως ο προϋπολογισμός αυτός οδηγεί σε λάθος αναπτυξιακή κατεύθυνση το Δήμο Χανίων, δεσμεύοντας τους δημότες σε μία αντιαναπτυξιακή πολιτική.

Για μη πραγματικά στοιχεία μίλησε ο Γιάννης Σαρρής, ο οποίος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως… προϋπολογισμό φτώχειας.

Αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Νίκος Παπαντωνάκης, ενώ ο Σεραφείμ Ρίζος είπε πως ο προϋπολογισμός είναι το αποτέλεσμα των μνημονίων και του “Καλλικράτη” με το λαό να καλείται να πληρώσει το μάρμαρο των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται κυβέρνηση της αριστεράς.