Καταστροφικό το πέρασμα του «Δαίδαλου» από τον Πλατανιά. Ζημιές και στο κέντρο των Χανίων (φωτό κ’ βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει το πέρασμα της καταιγίδας «Δάιδαλος» από τη δυτική Κρήτη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει στο σύνολό του ο Δήμος Πλατανιά, ενώ γενικά το βόρειο παραλιακό μέτωπο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Στο Μάλεμε, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις. Το κέντρο του Πλατανιά και μεγάλα κομμάτια της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου ήταν μία απέραντη λίμνη. Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ το ύψος της βροχής ήταν μέχρι το μεσημέρι στα 153 χιλιοστά!

Όπως ανέφερε στο Parakritika.gr ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, η περιοχή κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έξω από το στρατόπεδο του Μάλεμε, μία γυναίκα με το παιδί της εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Μεγάλα τα προβλήματα και στο ΒΟΑΚ, από την Αγία Μαρίνα μέχρι και τον Ταυρωνίτη, με κατολισθήσεις και «λίμνες» σε πολλά σημεία.

Και στον συνδετήριο του ΒΟΑΚ με τη Σούδα, τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά.

Προβλήματα και στην πλευρά του Αποκόρωνα, με μεγάλους βράχους να έχουν πέσει στο οδόστρωμα κοντά στο Πλατάνι, ενώ δένδρα έχουν πέσει στην περιοχή των Καλυβών.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δίνουν τιτάνιο αγώνα για να προλάβουν κυριολεκτικά τα… πάντα. Το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, αλλά και απεγκλωβισμούς.

Δείτε φωτογραφίες από την παλιά ΠΕΟ, από Μάλεμε έως και Πλατανιά

Πλημμύρισαν τα πάντα και την πόλη των Χανίων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να υπάρχουν στην οδό Χάληδων. Αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες που είδαν τα νερά να εισβάλλουν στις επιχειρήσεις τους.

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πολλά προβλήματα και στα Δικαστήρια Χανίων, οι διάδρομοι των οποίων γέμισαν με νερά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από αναγνώστες του Parakritika.gr