Καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα

Την πρόθεση του Δήμου Αποκορώνου να χωροθετήσει καταδυτικό πάρκο στον κόλπο του Αλμυρού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δρεπάνου, όπου υπάρχει το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο των Ελεφάντων, έκανε γνωστή στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε ότι ο Δήμος ήδη έχει αναθέσει σχετική μελέτη, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.) έχει δώσει την έγκρισή του για να ποντιστεί στην περιοχή κάποιο παροπλισμένο πλοίο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε χθες ο κ. Κουκιανάκης στον περιφερειάρχη Κρήτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αρνανουτάκη στο Δημαρχείο Αποκορώνου, του επέδωσε σχετική επιστολή ζητώντας από την Περιφέρεια τη συνδρομή της για την ανεύρεση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται σχετικά ότι στη νέα Προγραμματική Περίοδο δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν δράσεις που συνδυάζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό και στοχεύουν στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη.
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει στην επιστολή ο δήμαρχος Αποκορώνου «στον κόλπο του Αλμυρού, εντός των ορίων του Δήμου μας, υπάρχουν αξιόλογες θαλάσσιες περιοχές και σημεία με μεγάλο καταδυτικό ενδιαφέρον».
«Συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο, υπάρχει το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο των Ελεφάντων με προϊστορικά απολιθώματα γεμάτο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων δυτών. Ο Δήμος μας κατέχει σημαντικό αριθμό σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων που μπορούν να τροφοδοτήσουν με επισκέπτες αυτό το εγχείρημα και τις λιμενικές υποδομές που μπορούν να το υποστηρίξουν (λιμένες Γεωργιούπολης, Καλυβών και Αλμυρίδας)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ο κ. Κουκιανάκης και καταλήγοντας ζητά από τον Αρναουτάκη να συνδράμει στην εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης του έργου στο Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ο κ. Κουκιανάκης, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι ήδη το Γ.Ε.Ν. έχει δώσει την έγκρισή του για την παραχώρηση παροπλισμένου πλοίου μήκους 17 μ. και πλάτους 7 μ. που βρίσκεται δεμένο στον Ναύσταθμο, ώστε να ποντιστεί στην περιοχή και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του καταδυτικού πάρκου.

Πηγή:Haniotikianea.gr