Και τυπικά τέλος στα…σφαγεία!

Αδοξο τέλος έχει μετά από 17 χρόνια η εταιρεία “ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ” που είχε συσταθεί τότε για να διαχειρίζεται τα 4 νέα σφαγεία του νομ ο ύ Ηρακλείου. Η εταιρεία, ενώ αρχικά πήγαινε καλά, αργότερα απαξιώθηκε, τα οικονομικά της πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, ακολούθησαν σοβαρές παραλείψεις και ουσιαστικά ήρθε το… τέλος.
Τώρα η Περιφέρεια Κρήτης κινείται να λήξει και τυπικά την υπόθεση “ΚΡΟΝΟΣ” αφού θα καταθέσει αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου για λύση της ανώνυμης εταιρείας!
Την σχετική απόφαση έλαβε πρόσφατα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας η οποία και εξουσιοδότησε το νομικό συμβούλιο να καταθέσει την αίτηση.
Οπως προέκυψε πάντως από την σχετική εισήγηση, η Περιφέρεια δεν έχει λάβει τα δικαιολογητικά των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων 3 διαχειριστικών χρήσεων της εταιρείας “ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ” και συγκεκριμένα των χρήσεων 2009, 2010 και 2011!

Επίσης, δεν έχουν διαβιβαστεί από την υπηρεσία ΓΕΜΗ τα δικαιολογητικά δύο διαχειριστικών χρήσεων 2012 και 2013.
Στους ελέγχους που έγιναν σε 8 χρήσεις από το 2000, διαπιστώθηκαν “παραλείψεις” και δεν μπορούσαν καν να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη πλην του κ. Φιλιππή που ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη και να μην “ακολουθήσει το ξεπούλημα των σφαγείων”.