Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Κρήτη – Πού θα δείξει το θερμόμετρο 37 βαθμούς

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, θα είναι η ηλιοφάνεια, η αύξηση της θερμοκρασίας και η εξασθένιση των ανέμων

Σε μια παρατεταμένη περίοδο υψηλότερων θερμοκρασιών και μικρότερης έντασης ανέμων, εισέρχεται από σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 η Κρήτη. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, έως και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στο νησί θα κυμανθούν μεταξύ 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ,  ωστόσο την Κυριακή 24 Ιουλίου θα εξασθενήσουν και πάλι.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, θα είναι η ηλιοφάνεια, η αύξηση της θερμοκρασίας και η εξασθένιση των ανέμων. «Καταγράφεται αύξηση της θερμοκρασίας, σε λογικά για την εποχή επίπεδα και πτώση ανέμων και έτσι θα έχουμε επιτέλους καλές θάλασσες που θα βοηθήσουν το βόρειο παράκτιο μέτωπο της Κρήτης».

Η Κυριακή 24 Ιουλίου θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του προσεχούς διαστήματος, με παρόμοιες θερμοκρασίες σε σχέση με την Παρασκευή, και θα εγκαινιάσει μια παρατεταμένη θερμή περίοδο σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα. «Κάποια στιγμή αναμένουμε επιστροφή του ετησία στην Κρήτη, γνωστού ως μελτέμι, που θα επηρεάσει ελαφρώς και πάλι την θερμοκρασία», τόνισε ο κ. Λέκκας.