Κίνδυνος χιονοστιβάδων στα Λευκά Όρη

Ενημερωτική εκδήλωση για τον κίνδυνο από χιονοστιβάδες στα Λευκά Όρη διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Τα χειμωνιάτικα τους έχουν φορέσει για τα καλά τα Λευκά Όρη, με άφθονα χιόνια σε χαμηλές και ψηλές κορυφές τους. Οι χιονοπτώσεις ήταν πολλές και συχνές στα βουνά μας εφέτος όλο τον Δεκέμβριο, μέχρι και σήμερα. Ο κίνδυνος εμφάνισης χιονοστιβάδων, θα είναι υπαρκτός στην οροσειρά μας τους επόμενους μήνες, οπότε είναι σημαντικό κάθε πεζοπόρος ή ορειβάτης, που επιθυμεί να τα επισκεφθεί, να γνωρίζει πως θα προσεγγίζει στο χιονισμένο ορεινό πεδίο με σχετική ασφάλεια, για την αποφυγή δημιουργίας χιονοστι-βάδας.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των μελών του και των φίλων του βουνού, σχετικά με τις χιονοστιβάδες και την διαβίωση σε ορεινό πεδίο στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Την παρουσίαση επιμελήθηκε και θα πραγματοποιήσει το μέλος του Συλλόγου, Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας Ε.Ο.Ο.Α., κ. Μιχαήλ Βουράκης.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, το απόγευμα στις 18:30 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.Χ., 4ος όροφος), στην πλατεία Αγοράς, Ελ. Βενιζέλου 4, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.»