Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη

Συλλυπητήρια για τον χαμό του Ηρακλειώτη πρώην υπουργού

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης για την απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Βαθιά θλίψη και πολύ μεγάλη συγκίνηση προκαλεί σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, η απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη, ενός ανθρώπου με τεράστια συνεισφορά στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. 

Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπήρξε ένας εξαίρετος στρατιωτικός και έντιμος πολιτικός, με πολύπλευρη δράση και προσφορά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα του απέναντι στη δικτατορία, αλλά και την προάσπιση του εθνικού μας συμφέροντος. 

Παρότι ο Δημήτρης Αποστολάκης δραστηριοποιούταν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, μας συνέδεαν ειλικρινείς προσωπικοί δεσμοί και μια αληθινή φιλία. 

Πολύτιμες αξίες που τον συνόδευαν σε όλη του τη ζωή, όπως το ήθος του, η εντιμότητα, η ακεραιότητα και η εργατικότητά του αποτελούν παράδειγμα και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του». 

Στ. Αρναουτάκης: “Ξεχώριζε για το ήθος του”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Δημήτρη Αποστολάκη και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του. Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρει:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη, π. Βουλευτή Ηρακλείου και π. Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο Δημήτρης Αποστολάκης ξεχώριζε για το ήθος του και η πολιτική του διαδρομή ήταν πάντα εμπνευσμένη από την επιθυμία να προσφέρει για το κοινό καλό. Ως Βουλευτής Ηρακλείου, ως Υπουργός αλλά και σε όλα τα χρόνια της θητείας του στο Στράτευμα, υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο, την Κρήτη και την Πατρίδα μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 

Β. Λαμπρινός: “Υπήρξε ανιδιοτελής με ψυχική ευγένεια”

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει:

“Η πορεία ζωής του Δημήτρη Αποστολάκη υπήρξε μια διαδρομή αφοσίωσης στον καθήκον προς την πατρίδα. Με δημοκρατικά ιδεώδη σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους (και με τίμημα την απόταξή του από την Δικτατορία για την συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού το 1973), επανήλθε στην Μεταπολίτευση και υπηρέτησε σε όλα τα αξιώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ολοκληρώνοντας την καριέρα του ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (1984-1986). 
Η συμμετοχή του, κατόπιν, στην πολιτική, ως βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και ως υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κατέδειξε και πάλι: την αγάπη στον τόπο του, τις οργανωτικές του ικανότητες, την ανιδιοτέλεια, την μετριοπάθεια, και την ψυχική του ευγένεια σε κάθε ενέργειά του. Και με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θα παραμείνει στην μνήμη όλων μας. 
Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένεια και τους οικείους του”. 

Β. Κεγκέρογλου: “Ήταν μια εμβληματική, χαρισματική προσωπικότητα”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Β. Κεγκέρογλου για την απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη:

«Έφυγε από κοντά μας, ο Δημήτρης Αποστολάκης, πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στενός συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης ήταν μια εμβληματική, χαρισματική προσωπικότητα που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Άμυνα.

Αγωνίστηκε με συνέπεια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και αποτάχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση. Πίστευε στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αξία του ανθρώπου ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές.

Διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο του και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Θα θυμάμαι πάντα την τελευταία συνομιλία μας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Σωκράτης Βαρδάκης: “Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που μας δίδαξε ήθος, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά”

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης ένας ξεχωριστός άνθρωπος που μας δίδαξε ήθος, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά. Υπήρξε άριστος στρατιωτικός με πολύπλευρη δράση και προσφορά. Ένας έντιμος πολιτικός που η εργατικότητα, η ανιδιοτέλεια, η ακεραιότητα του αποτελεί παράδειγμα για όλους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Στ. Ματζαπετάκης: “Τον διέκρινε η ακεραιότητα, το ήθος, η ευγένεια, η αρχοντιά”

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Στέλιος Ματζαπετάκης ο οποίος επισημαίνει:

“Κεραυνοβολήθηκα με την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μου φίλου, του Δημήτρη Αποστολάκη.

Κι αυτό όχι μόνο για τον δεσμό που μας συνέδεε, απόρροια  της αγάπης και της φιλίας ,αλλά και για την απέραντη εκτίμηση μου για εκείνον .

Τον διέκρινε η ακεραιότητα, το ήθος η  ευγένεια, η αρχοντιά πέραν των τόσο άλλων πολλών προσόντων που απαιτούσε η στρατιωτική του ιδιότητα που τον ανέδειξαν άλλωστε στην κορυφαία θέση του στρατεύματος.

Μα άπου φελά παντού φελά λέμε στην Κρήτη. Έτσι αξιοποιήθηκαν τα προσόντα του και στην πολιτική με μια λαμπρή επιτυχία .Εξελέγη πρώτος βουλευτής, ενώ  έγινε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αργότερα.

Στην πολιτική τον διέκρινε η μετριοπάθεια, η ορθοκρισία, η τιμιότητα!

Πιστεύοντας στις ίδιες αρχές και έχοντας τα ίδια ιδανικά, σν κσι  αρχικά πολιτευόμαστε σε διαφορετικά κόμματα και παρά την ένταση της εποχής, η εκτίμηση μου στο πρόσωπό του ήταν από τότ ε τεράστια.

Χαρακτηριστικό της εκτίμησης αυτής μας ήταν όταν ρωτήθηκα από δημοσιογράφο ποιον θα ψήφιζα αν είχα το δικαίωμα να ψηφίσω και κάποιον άλλον εκτός από εμένα απάντησα : ΔΗΜΗΤΡΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, την Λίτσα τον Μανώλη την Μαρία και τα εγγόνια του που πρέπει να είναι περήφανα γι αυτόν”.