Ημέρα πένθους η 24η Ιουλίου για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ως “μέρα πένθους και έντονης θλίψης” χαρακτηρίζει την 24η Ιουλίου – ημέρα κατά την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία – η Επαρχιακή Σύνοδος της Αμερικής.

“Ακούσαμε τις κραυγές της αγωνίας και του πόνου σας” αναφέρουν οι Ιεράρχες της Αμερικής και δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να εκφράζουν ανοιχτά τη θέση τους για την Αγία Σοφία “αρνούμενοι να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες επιδιώξεις μας”.

Πένθιμες κωδωνοκρουσίες, μεσίστιες σημαίες και τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου προτείνονται από την επαρχιακή σύνοδο ως απάντηση “στα “εγκαίνια” αυτού του προγράμματος πολιτιστικής και πνευματικής υπεξαίρεσης και παραβίασης κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού”, όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν “την αρπαγή του Μεγάλου Ναού της Αγίας Σοφίας, της δικής μας Αγίας Σοφίας”.

“Σε τούτη τη στιγμή της θλίψης και του πένθους, ας απευθυνθούμε στην Υπεραγία Θεοτόκο”, καταλήγει η εγκύκλιος της επαρχιακής συνόδου, σε αυτή που είναι “ἡ τῶν ἀπελπισμένων μόνη ἐλπίς”, όπως ψάλλουμε στον Ακάθιστο Ύμνο, το “Σοφίας Θεοῦ δοχεῖον καί Προνοίας Αὐτοῦ ταμεῖον” (Ακάθιστος Ύμνος, Οίκος Ρ)”.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο της Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής

“Καὶ ἡ κραυγή ἡμῶν πρὸς Σὲ ἐλθέτω”

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Προς τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,